Aanbiedingen en nog eens aanbiedingen in de Humble Store

Posted by & filed under .

Humble Store headerDe meeste gamers zijn ondertussen wel bekend met de koopjes uit de Humble Bundles en de Humble Weekly Sales, maar sinds gisteren is daar een complete Humble Store bij gekomen.

In tegenstelling tot de Bundles en de Weekly Sales kun je in de Humble Store losse games kopen, een beetje zoals je gewend bent van Steam of GOG. Net als bij deze twee andere digitale distributeurs zijn er in de Humble Store een hele rits aanbiedingen te vinden. Er zit echter wel een verschil in de verdeling van de centen die je voor een game betaalt, 75% gaat naar de ontwikkelaar van het spel, 15% wordt gebruikt voor administratiekosten en die andere 10% wordt gelijkmatig verdeeld onder een aantal goede doelen.

In deze eerste 24 uur na de feestelijke opening van de Humble Store pagina zijn er een aantal mooie aanbiedingen te vinden zoals: Don’t Starve, Prison Architect, Orcs Must Die 2, Gunpoint en Euro Truck Simulator 2, allemaal voor een prikkie. Direct checken dus!

Voor ontwikkelaars bestaat de Humble Store al langer, zij kunnen via een widget op hun eigen site de verkoop van hun games via de Humble Store laten lopen. Voorheen kregen zij echter 95% van de inkomsten en droegen ze 5% af aan de Humble Store. Zoals het er nu uitziet is dat echter verleden tijd en krijgen zij, ongeacht of ze gebruik maken van deze widget of niet, maar 75% van de verkoopprijs. Ontwikkelaars kunnen natuurlijk wel zelf hun verkoopprijs bepalen.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply