Alan Wake’s Return is níet Alan Wake 2

Posted by & filed under .

Alan Wake 2 headerHelaas, net als de meeste dromen blijkt ook Alan Wake’s Return bedrog te zijn. Na een aantal dikke en onmiskenbare hints leek het erop dat Alan Wake definitief zou terugkeren, maar we liepen te hard stapel.

Eind februari werd ‘Alan Wake’s Returnals merknaam geregistreerd door Remedy Entertainment, wat al reden was voor een klein feestje. Vorige week werd een nog veel duidelijkere aanwijzing opgeduikeld in vroege preview-exemplaren van Quantum Break, de aanstaande tijdsmanipulatie-shooter van ontwikkelstudio Remedy Entertainment. Niets minder dan een volledige trailer voor Alan Wake’s Return bleek in de eerste uren van het spel verstopt te zitten.

Aangezien alle Alan Wake-fans sindsdien niet meer konden stoppen met feesten, zag Remedy zich genoodzaakt om in te grijpen. Creative director Sam Lake, beroemd als hét gezicht van Max Payne, heeft tegenover Kotaku UK verduidelijkt dat de merknaam Alan Wake’s Return niet voor een nieuw spel is, maar voor een televisieserie die je in Quantum Break aantreft. Zoals je in de eerste Alan Wake de televisieserie Bright Falls kon volgen op tv-schermen in het spel zelf. De trailer waar we allemaal zo blij over waren was dus geen trailer voor een spel, maar simpelweg de eerste aflevering van Alan Wake’s Return – de televisieserie.

Lake geeft aan dat het deponeren van het merknaam onderdeel was van de verplichte administratieve en juridische aspecten. Remedy is wel aan het kijken of er in de toekomst meer kan gebeuren met meneer Wake, maar voor nu is er nog niks aan te kondigen. Helaas.

Afgelopen november liet dezelfde Lake trouwens weten dat Alan Wake 2 heus wel een keer zou komen, maar toen al ging ik er vanuit dat Remedy dit nooit zou aankondigen voordat Quantum Break verschenen is. Je gaat tenslotte niet de marketing van je huidige spel verpesten door alle aandacht te vestigen op een ander spel dat nog in de verre toekomst ligt. Daarom was ik aangenaam verrast dat nieuws over Alan Wake’s Return al zo vroeg naar buiten kwam, maar de verklaring van Lake is eigenlijk wel logisch.

Maar ik vraag me af… ik kan het niet loslaten… of we bijvoorbeeld iets over Alan Wake 2 te weten kunnen komen door álle afleveringen van Alan Wake’s Return in Quantum Break te kijken. Wie weet! Quantum Break verschijnt overigens op 5 april op Xbox One en PC.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply