Ashen – stijlvolle actie-RPG voor Xbox One en PC

Posted by & filed under .

E3 Ashen headerDeze gloednieuwe actie-RPG van ontwikkelstudio Aurora44 werd tijdens de conferentie van Microsoft vertoond, maar zal ook naar de PC komen. Een goede zaak want Ashen heeft een tekenstijl die je direct grijpt.

Bovenstaande trrailer zegt eigenlijk genoeg. Over de tekenstijl en de sfeer dan, hoe het spel precies speelt is nog onduidelijk. De officiële website spreekt van iemand die op zoek naar een plek om zich te vestigen in een wereld zonder zonlicht, waar het enige natuurlijk licht voortkomt uit erupties die de omgevingen in as bedekken.

De nadruk van Ashen ligt naast simpelweg verkennen schijnbaar op ‘passieve multiplayer’, waarbij je andere spelers in de spelwereld tegenkomt en je zelf mag beslissen hoe met ze om te gaan. Iedere speler heeft unieke vaardigheden en je kunt ze mee terug nemen naar je thuisbasis om bij te komen en wellicht een handje mee te helpen zodat je een grotere kans maakt om te overleven.

Hoe dit exact in zijn werk zal gaan, dat zal waarschijnlijk duidelijk worden met enkele gameplay-demonstraties. Tot die tijd doen we het met deze prachtige debuuttrailer.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply