Batman: Arkham Origins multiplayer, maar niet voor Wii U

Posted by & filed under .

BatmanArkhamOrigins headerJe kunt het zo gek niet bedenken of er kan wel multiplayer in gepropt worden. Toch kan het zomaar zijn dat de multiplayer modus in Batman: Arkham Origins helemaal goed gaat komen. Nou ja, behalve als je een Wii U bezitter bent natuurlijk.

Want de Wii U versie kan fluiten naar zijn multiplayer plezier, uitgever Warner Bros. heeft aan Eurogamer laten weten dat het potentiële publiek hiervoor op de Wii U simpelweg te klein is om er moeite voor te doen. Deze zal dus alleen op de Xbox 360, PS3 en PC versies van Batman: Arkham Origins beschikbaar zijn.

Dat is heel jammer, want afgaande op de trailer zou dit nog wel eens een leuke modus kunnen zijn. Tijdens de afgelopen generatie hebben we steeds vaker gezien dat multiplayer ook toegevoegd wordt aan titels waarbij het gevoelsmatig totaal niet past, maar soms pakte dat heel goed uit. Bijvoorbeeld in de Assassin’s Creed reeks, de asymmetrische spelersstrijd bleek daar een gouden greep te zijn. De Batman: Arkham Origins multiplayer trailer doet een beetje daaraan denken, met een flinke nadruk op stealth waneer je als Batman of Robin speelt.

Zoals je ziet is er sprake van een een opvallende 3v3v2 opstelling, waarbij de twee teams van drie man respectievelijk als kornuiten van de Joker en van Bane spelen. Daarbij waan je je in een third-person cover shooter en kun je lekker op elkaar knallen. Het geheel wordt pas interessant wanneer het laatste team, bestaande uit Batman en Robin, de pret komt bederven met dezelfde skills en gadgets die je kent uit de single-player. Terwijl de bendeleden dus knallen tot ze vallen, sluip je sneaky rond als het dynamische duo en schakel je als alles goed gaat de bendeleden uit zonder dat ze je ooit zien.

Ik vind het ook interessant klinken omdat de grootste kritiek op de stealth gameplay in de voorgaande Batman games was dat de tegenstanders wel erg simpele AI hadden om het sluipen mogelijk te maken. Nu zullen deze zware jongens bestaan uit menselijke medespelers, dus dat excuus gaat niet meer op.

De multiplayer in Batman: Arkham Origins wordt ontwikkeld door Splash Damage, je kent ze nog van Brink. De single-player is van de hand van WB Games Montréal en het geheel zal 25 oktober verschijnen voor de Xbox 360, PS3, PC en Wii U.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply