Beat’em up Viking Squad komt naar de PlayStation 4

Posted by & filed under .

Viking_Squad_header

In de loop van 2015 zullen bezitters van een PlayStation 4 weer eens een echte beat’em up rijker zijn. Sony liet namelijk via het PlayStation blog weten dat Viking Squad voor volgend jaar op het programma staat.

Begin 2014 in een van de Klapper Woensdagen blikte ik nog even vooruit naar wat 2014 ons allemaal zou gaan bieden qua beat’em up vermaak en veel verder dan een vroegtijdige release van kickstarter River City Ransom: Underground kwam ik toen niet. Ondertussen zijn we alweer ruim over de helft van het jaar en is er verder eigenlijk nog maar weinig aangekondigd in dit genre.

Gelukkig komt daar nu verandering in met de nieuwe beat’em up Viking Squad door Slick Entertainment, de ontwikkelaar die aan de poort van N+ voor de Xbox 360 heeft gewerkt. Sinds het begin van het jaar is Slick Entertainment al bezig om deze nieuwe wereld leven in te blazen en als je de trailer hieronder bekijkt dan gaat ze dat ogenschijnelijk best goed af:

In hun iOS-titel Shellrazer kwam de eigenzinnige aard van de animaties van de personages die ze bij Slick Entertainment in huis hebben al duidelijk naar boven en die trend zetten ze voort met Viking Squad. Het spel heeft overigens op het eerste gezicht ook wel wat weg van Castle Crashers, maar dan met baarden. Als de ontwikkelaar de humor van eenzelfde niveau weet te vangen in deze nieuwe vikingwereld dan zou er nog best weleens een mooi juweeltje op ons staan te wachten voor 2015.

Het spel zal in ieder geval met vier spelers gepeeld kunnen worden en bevat dan ook vier verschillende Vikingen met ieder hun eigen klappervaardigheden en uitrustingen. Het grote verschil met de meeste beat’em ups is echter dat spelers in Viking Squad worden vastgepind op een strook. Designer Caley Charchuk geeft op het blog aan dat ze zo meer nadruk leggen op het belang van de vaardigheid en precisie van de speler. Dit systeem zorgt ervoor dat je als speler meteen weet of je aanval wel aankomt bij de vijand of niet.

Verder laat Charchuk weten dat gamers hun kritieke aanvallen zullen moeten timen door bijvoorbeeld op het juiste moment hun opgeladen zware aanval los te laten. Dit illustreren ze dan ook op hun eigen blog met de ‘Active Crit Bar’. De ontwikkelaar is overigens ook erg actief op dit blog en laat dan ook graag en regelmatig doorschemeren wat ze allemaal in petto hebben voor deze nieuwe game. Nieuwe vijanden, een grote afwisseling bij bepaalde type vijanden, het tonen van het AI proces en de verschillende schetsen die wel dan niet in de uiteindelijke game gaan belanden komen dan ook voorbij op het blog.

Viking Squad zal ergens in 2015 voor de PlayStation 4, en misschien ook voor de Vita volgens een van de reacties van Charchuk op het PlayStation blog, worden uitgebracht. Het lijkt sowieso een mooie titel voor een degelijke couch co-opsessie te gaan worden. Nu nog even afwachten of er ook online co-op in wordt gestopt.

Viking_Squad_1

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply