Bereid je voor op de Hearthstone uitbreiding

Posted by & filed under .

Hearthstone HeaderEn goed voorbereiden doe je door deze week de nieuwe Tavern Brawl te spelen. Deze staat namelijk geheel in het teken van de toekomstige uitbreiding The Grand Tournament.

Tavern Brawl is een modus met iedere week andere regels. De ene keer moet je zelf een deck samenstellen aan de hand van bijzondere regels en de andere keer wordt je doodgegooid met portals waar willekeurige minions uit springen.

Tijdens de Gamescom is er een hoop uitleg gegeven over de nieuwe mechanismen van Hearthstone die met de uitbreiding The Grand Tournament hun intrede zullen doen. Ten eerste is daar Jousting, oftewel het steekspel. Als je een kaart neerlegt die dit mechanisme bij zich draagt, dan wordt er zowel van jou als van je tegenstander een andere kaart uit het deck getoond. Degene met de hogere mana-waarde van de kaart ‘wint’. Mocht jij met je gespeelde kaart het steekspel winnen, dan krijgt die gespeelde kaart wat extra’s. Altijd leuk.

Een ander nieuw spelmechanisme dat om de hoek komt kijken is Inspire. Dit staat aangegeven op je kaart als een extra kracht. Deze kracht wordt geactiveerd zodra je de Hero Power van je class gebruikt.

De Tavern Brawl die vanaf morgen te spelen is, zal dan ook deze twee mechanismen bevatten. Je speelt of als Medivh, de mage die gebruik zal maken van de Inspire-kaarten. Of je speelt als Alleria, die vooral speelt met Jousting.

Dit is dus een fijne en makkelijke manier om kennis te maken met de nieuwe kaartsoorten die er met de uitbreiding aankomen. De Tavern Brawl van deze week is te spelen vanaf woensdag a.s. 17:00 tot 24 augustus. Niet lang daarna zal The Grand Tournament uitbreiding als geheel vrijkomen.

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply