Lieve Geralt of Rivia, je bent niet alleen!

Posted by & filed under .

Witcher 3 Wild Hunt headerHoewel je The Witcher-games in je eentje speelt ben je absoluut niet alleen. Sterker nog, als je alle Witchers bij elkaar zou optellen dan zijn ze met meer dan dat we inwoners hebben in Nederland.Van de drie games zijn namelijk 20 miljoen kopietjes verkocht. Ik denk dat het een veilige inschatting is als ik denk dat dit meer kopietjes zijn dan al Andrzej Sapkowski zijn Witcher-boeken bij elkaar, al hoop ik dat ik het mis heb.

Tijdens het online verschenen jaarverslag van ontwikkelaar CD Projeckt RED wordt ook uiteengezet hoe de verkoopverhoudingen van het laatste deel, The Witcher 3: Wild Hunt, in elkaar steekt. Zo valt te lezen dat van alle verkopen 31,6% over de digitale toonbank is gegaan. Dit terwijl de digitale verkoop wel verantwoordelijk is voor 50,2% van de omzet. Begrijpelijk als je bedenkt dat fysieke versie van The Witcher 3 behoorlijk uitgebreid bleek te zijn. Dit tot vreugde van veel kopers.

The Witcher 3 standaard editieIn het PDF bestand valt verder te lezen dat de studio dit jaar nog met een nieuwe titel zal gaan komen, een game in een genre waar de studio zich nog niet eerder gewaagd heeft. Wie weet maakt dat het wachten op Cyberpunk 2077 een beetje dragelijker. Deze titel moet ergens tussen 2017 en 2077 uitkomen.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply