Bethesda geruchtenmolen presenteert Skyrim Remaster, Prey 2 en The Evil Within 2

Posted by & filed under .

Bethesda Softworks - header

Nu de E3 wel heel dicht in de buurt is gekomen worden de haast onontkomelijke waslijst aan geruchten over ons heen uitgesmeerd. Ditmaal doet ook Bethesda Softworks mee aan het feestje en zou het gerucht over een opgevijzelde Skyrim best wel eens waar kunnen zijn.

Naast de remake van Dead Rising (lees: Dead Rising 4) kunnen we een Skyrim Remaster voor de PlayStation 4 en Xbox One tegemoet gaan zien volgens een aantal bronnen. Daarbij zou het bij deze herziene versie van Skyrim niet alleen gaan om een nieuw likje verf, maar zal de remaster voorzien zijn van alle vrijgegeven DLC en ook nog eens mods gaan ondersteunen. Deze laatste toevoeging houdt Skyrim fanatiekelingen al jaren bezig met het bouwen van extra content en is natuurlijk groot nieuws voor Skyrim console fans.

Daarnaast circuleren er al enige tijd geruchten dat Prey 2 opnieuw geïntroduceerd zal worden tijdens deze E3. Zo zou de Amerikaanse tak van het Franse Arkane Studios (Dishonored) met de nieuwe Prey aan de slag zijn gegaan. Het is alleen even afwachten, mocht er daadwerkelijk een vervolg komen, op welke voet de serie verder gaat. Worden we weer opgezadeld met een standaard shooter, denk daarbij aan het Prey uit 2006, of hebben de Amerikanen leentjebuur gespeeld bij het de versie van Prey 2 die in 2011 werd aangekondigd: de Blade Runner-achtige open wereld waar je als premiejager een weg doorheen kon banen.

Sinds de release van de laatste DLC voor The Evil Within “The Executioner” is het ineens behoorlijk stil geworden aan het front van ontwikkelhuis Tango Gameworks. Shinji Mikami, de man achter The Evil Within en de Resident Evil-reeks, en consorten houden hun lippen behoorlijk op elkaar en meer dan wat ruis over een The Evil Within 2 in het gamesperslandschap is er op dit moment niet waar te nemen.

Gelukkig zal op maandag 13 juni 4 uur ’s ochtends Nederlandse tijd Bethesda een persconferentie geven en zullen we in ieder geval wat meer te weten komen over de toekomstplannen van de Amerikaanse ontwikkelstudio.

Skyrim heeft er nog nooit zo groen uit.

Skyrim heeft er nog nooit zo groen uit.

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply