Fallout 4 DLC aangekondigd door Bethesda

Posted by & filed under .

Fallout 4 headerFallout 4 is ondertussen lang genoeg uit om de meesten van ons in staat te stellen het verhaal door te spelen. Sommigen zullen zelfs al helemaal klaar zijn met het spel. Gelukkig brengt Bethesda ons de aankondiging van een flink pakketje DLC.Bethesda geeft aan in hun aankondiging dat zij zullen komen met 3 pakketten, deze hebben voor ieder wat wils. Allen beloven iets toe te voegen aan het spel in termen van gameplay. Niks van dat zuiver cosmetische geneuzel, met alleen maar petjes en pakjes (hoi Valve!). In maart komt Automatron uit. In dit eerste pakket draait om een of andere mafklapper genaamd Mechanist. Deze heeft een bende dodelijke robots losgelaten op de Commonwealth. De robots kunnen worden opgejaagd en vernietigd, om zo de onderdelen te gebruiken voor je eigen, volledig zelf vorm te geven robot buddy. Leuk? Als je, zoals mijn permanente huisgenoot, uren bezig kunt zijn met het bouwen van je personage. Dan lijkt dit me een leuke add-on. Voor 10 dollar (dit is vermoedelijk ook 10,- in echt geld) is deze DLC af te halen bij je favoriete digitale winkel.

Wanneer je klaar bent met Automatron, komt Bethesda in april met Wasteland Workshop. Doel van dit pakket is om spelers de mogelijkheid te geven kooien te bouwen. Deze kooien stellen je in staat tot het vangen van Radscorpions, Raiders en zelfs Deathclaws. Deze arme wezens kun je vervolgens inzetten in kooigevechten of je zou ze voor de show kunnnen opzetten. Deze DLC wordt verkrijgbaar voor 5 dollar en vermoedelijk ook 5 euro.

Als laatste, maar zeker niet minste. Komt in mei Far Harbor uit. Dit pakket biedt een volledig aanvullend eiland dat volgens Bethesda het grootste DLC eiland wordt dat ze ooit hebben aangeboden. Met in mijn achterhoofd de Dragonborn DLC voor Skyrim is dat een beste belofte voor Far Harbor. In deze uitbreiding zul je kennis maken met het eiland Far Harbour, hier zul je op zoek moeten naar een vermiste jonge vrouw en een geheime Synth kolonie. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Belangrijk puntje bij deze aankondiging is overigens dat er nog meer DLC verwacht wordt naast deze pakketten. Hierdoor geeft Bethesda aan dat per 1 maart 2016 de kosten van de seizoenskaart omhoog gaan naar 50 euro. Niet gevreesd, als je de seizoenskaart al hebt zal er niks veranderen en heb je gewoon recht op alle DLC zonder extra kosten. Tip voor degenen die nog geen seizoenskaart hebben, nu is je kans om deze op te pikken voor 30 euro.

 

Written by Stefan van der Wal

Stefan van der Wal

Natuurlijk heeft ook Stefan recht op een bio, helaas voor hem zijn degenen die deze dingen opstellen vergeten er iets zinnigs van te maken. In plaats daarvan zijn ze naar de kroeg gegaan, daar kwamen ze Stefan tegen en was het nog lang gezellig.

Leave a Reply