Black Friday slaat toe – het feest kan beginnen

Posted by & filed under .

Black Friday - headerBlack Friday, ondanks negatieve connotaties van de naam is het doorgaans een heugelijk feit. De dag na Thanksgiving Day is in Amerika traditioneel de eerste dag van de verkoopgekte voor kerst. Dat betekent dat vandaag het feest officieel is begonnen, in ieder geval voor de detailhandel.

De naam blijft toch vreemd, een zwarte vrijdag is niet iets dat je zou associëren met feest en uitbundig geld uitgeven temeer daar een van de eerste keren dat de term Black Friday werd gebruikt in verband was met de financiële crisis in de VS in 1869. Het moderne gebruik van de term stamt uit 1961. In Philadelphia leidde de koopmanie in de eerste twee dagen na Thanksgiving tot enorme verkeersproblemen. Politieagenten die die dagen dienst draaiden begonnen de dagen aan te duiden als Black Friday en Black Saturday vanwege de enorme overlast. Het stadsbestuur was niet zo blij met die term en heeft nog wele geprobeerd het te veranderen maar ja, negatieve connotaties of niet, Black Friday bekt gewoon lekker, en het klinkt minder kitscherig dan het voorgestelde Big Friday. In Amerika is immers alles groot, dat weten we allang.

Hoe het ook zij, dit alles plaatst ons Europese gamers in een lastige positie. Alsof we nog niet genoeg geld kwijt zijn aan de PS4 die net vandaag kakelvers zijn intrede heeft gedaan in de Europese markt, nu worden we ook nog geacht geld uit te geven aan alle aanbiedingen op internationale game distributieplatformen als Steam en GOG.

Als PC gamer is het voor mij gemakkelijker, geen dure console om aan te schaffen dus kan ik al mijn financiële middelen naar Steam en GOG schuiven. Steam adverteert uiteraard keihard via hun eigen client, al noemen zij het dan de autumn sale (of spring sale voor Australië, zoals onderaan de site opsekops te lezen is). Gemakkelijk bij te houden in ieder geval. Voor de GOG deals zul je echter de site moeten bezoeken en dat is best de moeite waard om even te doen. vijfenzestig games met 70% korting. Het kunnen natuurlijk niet allemaal tijdloze klassiekers zijn maar met Rollercoaster Tycoon, Master of Magic en de eerste twee Worms games zitten er toch wel interessante titels verstopt in de enorme waslijst. Voor ondergetekende bleken vooral Worms en Master of Magic onweerstaanbaar voor slechts $1,79 per stuk.

Mocht je dus niet in de prijzen zijn gevallen met het beperkte aantal Playstation 4’s dat in Nederlands beschikbaar is gemaakt, een pure PC gamer zijn of gewoon geen interesse hebben in de PS4, neem dan een kijkje op Steam en GOG om toch mee te kunnen genieten van de Amerikaanse feestvreugde.

Powered By DT Author Box

Written by Dennis Bakker

Dennis Bakker

Een groot liefhebber van hardcore stealth en traditionele RPG’s, het liefst met lappen tekst en heel veel virtuele boeken om te lezen en verzamelen. Ook indiegames doen het bij hem goed, vooral om op zondag zijn zielenrust mee te vinden.

Leave a Reply