Call of Duty: Modern Warfare Remastered zal niet los verkocht worden

Posted by & filed under .

Call of Duty Infinite Warfare headerNu Call of Duty: Infinite Warfare officieel is aangekondigd, lijkt de aandacht van de fans van Call of Duty voornamelijk op Call of Duty: Modern Warfare Remastered gericht te zijn. Voor hun hebben we waarschijnlijk slecht nieuws.

Volgens een FAQ op de ondersteuningspagina van uitgever Activision zal het niet mogelijk zijn om Call of Duty: Modern Warfare Remastered los te kopen. Je moet Infinite Warfare hebben om Modern Warfare Remastered te verkrijgen aldus Activision. Bij aankoop van de duurdere verzamellaarsedities Legacy, Legacy Pro en Digital Deluxe van Call of Duty: Infinite Warfare krijg je een digitale code om Call of Duty: Modern Warfare Remastered te kunnen downloaden. Bij de standaardedities zal deze heruitgave niet inbegrepen zijn.

In dollars kosten de edities Legacy, Legacy Pro en Digital Deluxe respectievelijk 80, 120 en 100 dollar. In de meeste gevallen kan je het dollarteken gewoon omwisselen voor het euroteken als het op games aankomt, dus reken maar op minstens 20 euro meer om ook Call of Duty: Modern Warfare Remastered op de kop te tikken. Geen probleem als je toch al van plan was om de nieuwe Call of Duty te kopen en dan ook nog een van de duurdere uitgaves, maar een beetje zuur als je alleen geïnteresseerd bent in Call of Duty: Modern Warfare Remastered.

Activision is natuurlijk niet een van de rijkste uitgevers in de gamesindustrie geworden door dom te doen. Of door coulant te zijn. Eigenlijk hadden we dus moeten zien aankomen dat Call of Duty: Modern Warfare Remastered niet los verkocht zal worden. De verkoopcijfers van de reeks stagneren tenslotte al jaren en een heruitgave van een van de meest populaire delen is een ideale manier om huidige én voormalige spelers van de reeks te dwingen om kennis te maken met het nieuwe deel, Call of Duty: Infinite Warfare. En ik ga ervan uit dat Activision hiermee een succesvolle start van een nieuwe trilogie wil bewerkstelligen die hopelijk minstens net zo populair zal blijken als Modern Warfare en Black Ops. Dat gaat een beetje lastig als een groot gedeelte van de potentiële klanten alleen oog heeft voor een remaster van een oude titel.

In ieder geval wordt Call of Duty: Modern Warfare Remastered in elkaar gezet door Raven Software, een studio die ik persoonlijk in de eerste plaats associeer met X-Men Legends en Marvel Ultimate Alliance. En ik zou zo graag willen dat ze weer dergelijke titels konden maken in plaats van geketend te zijn aan het lopende bandwerk van de geestdodende Call of Duty-productielijn. Maar dat terzijde. Call of Duty: Modern Warfare Remastered belooft ‘kleurrijke graphics van de huidige generatie’ met verbeterde ‘texture resolution’ en details, dynamische belichting, opgekalefaterde animaties en audio, en nog veel meer. Met andere woorden, het klinkt eerder als een remake dan een remaster. Schaamteloos heb ik wat vergelijkingsplaatjes van NeoGAF geplukt:

Call of Duty: Modern Warfare Remastered zal verder naast de iconische campagne ook tien speelvelden voor de multiplayer bevatten. Daarvan zijn Crash, Backlot en Crossfire al bevestigd. Bovendien zal de meerspelersvreugd ondersteund worden door dedicated servers, dus het is dubbel feest.

Let wel dat het heel goed kan dat Call of Duty: Modern Warfare Remastered  later alsnog los verkocht zal worden. Sterker nog, ik zou me verbazen als dat niet zo is. Maar voor nu is Call of Duty: Modern Warfare Remastered  alleen verkrijgbaar in combinatie met Call of Duty: Infinite Warfare wanneer deze op 4 november verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Hoe zit het met jou? Ben je meer geïnteresseerd in Call of Duty: Modern Warfare Remastered dan in het nieuwe deel? Laat het ons weten in de comments! Zou deze reeks in Nederland gewoon zoals het hoort vertaald moeten worden en uitgebracht onder de titel De Plicht Roept: Moderne Oorlogsvoering Hermeestering? Laat het ons weten in de comments!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply