Casual Friday – 3 Coins

Posted by & filed under .

3 Coins header“Amara Onwuka, waar is de zon?” riep ik gisteren toen ik aan deze Casual Friday begon. De weergoden hebben geluisterd, de zon is er inmiddels. Mocht je echter niets met deze brandende ster hebben, dan raad ik je aan deze Casual Friday te lezen.

Dit keer duiken we in de wondere wereld van 3 Coins. Een Android-spel waarin ik geen enkel muntje heb kunnen ontdekken, maar wat wel verdomd verslavend is. En gratis, ook wel fijn.

3 Coins screen 03Het leven in 3 Coins is een eenvoudig leven. De complete wereld bestaat uit drie balletjes, lekker overzichtelijk. Van deze bollebozen is er eentje blauw en twee andere zijn rood. De twee rossige rode rondjes zijn gek op het spannen van kabeltjes. Dat komt goed uit, want het bolle blauwe balletje heeft maar een hobby en dat is over het kabeltje heen stuiteren. Het liefst doet hij dit zo vaak mogelijk. Op die manier verdient hij tijd, secondes die hard nodig zijn om de wereld in stand te houden. Te lang wachten is fataal, zonder tijd geen punten.

3 Coins is een beetje digitaal biljarten. Door met je vinger de richting en snelheid van het blauwe balletje te regelen, moet je hem proberen tussen de twee rode ballen door te schieten, hiermee verdien je een punt en een paar extra seconden. Ook wordt het balletje steeds een klein beetje groter.

Dit zou geen probleem zijn als er niet elke keer een ander balletje blauw werd. Het kan dus maar zo zijn dat de bal waar je net vijf punten mee hebt gescoord, nu behoorlijk groot is en verschrikkelijk in de weg ligt. Er zit dan niets anders op dan te proberen via een omweg toch een puntje te scoren. Gelukkig krijgen alle ballen, na het scoren van elk tiende punt, hun normale grote weer terug. Dat zou fijn zijn, ware het niet dat vervolgens de tijd vanaf dat moment sneller wegtikt.

3 Coins screen 01Soms gebeurt het onvermijdelijke, de twee rode ballen liggen zo dicht op elkaar dat je er met de blauwe nooit tussendoor kunt. Dit zou theoretisch het einde van het potje betekenen, ware het niet dat je een laatste redmiddel hebt: een reddingsboei. Deze zorgt ervoor dat je een veld kan overslaan zodat je weer verder kunt, maar hij is niet gratis! Het gebruik van dit redmiddel kost je tijd, en daar had je al niet zo veel van.

3 Coins is een verslavend, eenvoudig spel wat je prima even tussendoor kunt spelen. Een potje duurt bij mij nooit langer dan een paar seconden. Helaas zijn mijn vingers wel een beetje te dik voor 3 Coins (of mijn scherm te klein, dat kan ook). Dit maakt dat het soms lastig te zien is waar het balletje naartoe vliegt. Maar meer valt er eigenlijk niet te mopperen.

3 Coins screen 02Zoals dat bij gratis mobiele games wel vaker gaat, krijg je af en toe een reclameboodschap gepresenteerd. De maker van het spel moet tenslotte ook eten. Dit is gelukkig niet echt hinderlijk, en gebeurt alleen tussen de potjes door. Daarnaast maakt 3 Coins geen gebruik van hinderlijke betaalsystemen, er is niets te koop om door te kunnen spelen, of veel beter mee te worden. In een mobiele markt waar iedereen, overal aan probeert te verdienen is dat een verademing. 3 Coins is leuk doordat het zo eenvoudig is, je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om een potje te kunnen spelen en je kunt na een paar seconden al aan de slag.

Een iOS versie van 3 Coins is in ontwikkeling, wanneer we deze kunnen verwachten heeft de ontwikkelaar nog niet verteld. Androidbezitters kunnen al wel helemaal los met 3 Coins.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply