Casual Friday – Crossy Road

Posted by & filed under .

Crossy Road headerHet is weer vrijdag! De dag van de lange lunches en werken met de benen op tafel. Ben je het zat om steeds op de klok te kijken of het al vijf uur is? Doodt dan de tijd met Crossy Road

Frogger atariVan de makers Hipster Whale is krijgen we Crossy Road, niets minder dan wederom een gepimpte versie van het aloude arcade-spel Frogger uit 1981. Dat ontwikkelaar Konami daarmee goud in handen bleek te hebben, is te merken aan de vele spin-offs van het spel. Nog steeds kan je allerlei versies vinden, google het maar eens en de gratis internetspelletjes vliegen je om de oren.

Toch is Crossy Road gigantisch populair. Terwijl het niets minder inhoudt dan.. hupsen. Hoewel dat overigens tegenwoordig voor het merendeel van alle spelletjes geldt voor de mobiele markt, maar Crossy Road doet dit dan ook verrassend goed.

Crossy Road beestjesIedereen die Frogger wel eens heeft gespeeld kent het basisidee van Crossy Road. Je moet over verschillende wegen, spoorwegen en rivieren zien te springen om zo steeds op een veilig stukje land te komen. In Frogger was het doel om de kikker slechts veilig naar de overkant te brengen. Nou ja, ‘slechts’… dat was al een hele uitdaging. Crossy Road heeft als twist dat er niets thuis te brengen valt. Je kat, of varken, of unihorse (mijn favoriet) moet almaar trachten te overleven. Zo ver mogelijk zien te komen om dikke highscores neer te zetten, daar gaat het om. En het liefst zo hoog, dat je al je vrienden achter laat.

Want ook het concept van highscores is natuurlijk met de tijd meegaan. Leaderboards kunnen delen met je Google+ account en laten zien dat je de beste bent. Daarnaast zijn de alombekende in-game aankopen ook van de partij. Je kan in het speelveld af en toe munten oprapen. Echter moet je het daar niet zo van hebben. Eens in de zoveel tijd krijg je zomaar gratis en voor niets een hoop munten toegespeeld. De tijd dat je op deze gift moet wachten wordt steeds langer en langer, anders wordt men natuurlijk niet verleidt om dat ene grappige diertje te kopen.

Mocht je genoeg muntjes hebben, krijg je de mogelijkheid deze in te wisselen voor een of ander verrassingscadeau. Deze bevat een nieuw speelbaar personage. Op deze manier kan je ook aan je poppetjes komen. Wat wel prettig is, je wordt niet doodgegooid met reclames. Deze zijn er echter wel en als je ze bekijkt word je beloond met extra muntjes.

Maar hoe zit het met het spel Crossy Road zelf? Om een indruk te krijgen kan je even de trailer hieronder bekijken. Met het visuele aspect zit het namelijk wel snor. Vrolijk, kleurrijk en met al die blokjes waan je je toch een klein beetje terug in het verleden.

Mijn highscore is na een kwartier spelen nog niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog, ik durf niet eens in te loggen om te kijken of eventueel vrienden het ook spelen. Wat niet weet wat niet deert. Zolang ik af en toe mijn eigen highscore verbeter, vind ik het tenminste nog leuk, maar het is alweer minder lollig als je net voordat je hem gaat verbeteren in het water pleurt. Of een vrachtwagen probeert terug te koppen (geloof me, dat lukt niet, ook niet na  twintig keer).

Crossy Road zorgt voor opperbest vermaak. Hoewel het idee simpel en eeuwenoud is, voelt het wel weer eens lekker, zo’n vernieuwde versie. Terwijl ik bezig ben met mijn eend en unihorse (ik krijg er geen genoeg van), zakt het hele Frogger-idee naar de achtergrond en ben ik alleen nog maar bezig met Crossy Road. Even mijn telefoon opladen en nog maar een keer proberen dan.

Crossy-Road-screen

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply