Casual Friday – Cursors

Posted by & filed under .

Casual Friday headerOp vrijdag mag het allemaal wel wat minder, nog even die laatste klusjes doen zodat je lekker het weekend in kan. Mocht je daarbij achter een computer zitten dan is er vast wel een paar minuten tijd om te ontspannen.

Op het scherm van de zoemende computer prijkt altijd en eeuwig die vriendelijke cursor, handig om dingen aan te wijzen of om op linkjes te klikken, zoals op deze! Deze link brengt je namelijk naar cursors.io een website waar je een keer iets anders kan met je cursor.

De eerste actie is in op een venster klikken, iets wat de gemiddelde muisbestuurder wel ervaring mee heeft. Vervolgens gebeurd er iets geks, het blijkt dat je in een muiscursor MMO bent beland. Eentje waar je het in je eentje niet gaat redden, je hebt de hulp nodig van een aantal andere anonieme cursors.

Cursors dicht 001Om bepaalde puzzels op te lossen moet je bijvoorbeeld een aantal obstakels uit de weg ruimen, zo zijn er poortjes die gesloten blijven zolang er geen cursor op een bepaald vlakje staat. In het begin is dat behoorlijk lastig omdat niemand snapt dat samenwerking het codewoord is. Diverse cursors staan dan ook apathisch voor een gekleurd blokje te wachten tot iemand ze uitlegt wat de bedoeling is.

En dat, mijn mede casualgamers, is nog een hele uitdaging. Cursors praten namelijk niet, het enige wat ze kunnen is bewegen en ergens op klikken. Gelukkig heb je bij het besturen nog een hand vrij waarmee je het toetsenbord kunt bedienen. Door op de shift knop te drukken kun je streepjes zetten, deze verdwijnen echter ook vrij snel weer. In een paar strepen moet je de mede cursors dus uit zien te leggen wat de bedoeling is.

Gelukkig krijgt in de latere levels iedereen de smaak wel aardig te pakken. Puzzels worden sneller opgelost en spelers wachten geduldig hun beurt af, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Niet alleen de spelers worden handiger, ook de puzzels worden steeds gecompliceerder.

Cursors.io is de ideale manier om je complete vrijdagmiddag naar de mallemoeren te helpen. Ik ben zelf al aardig op weg om alles uit mijn handen te laten vallen en met mijn vriendelijke Windows pijltje allerhande puzzels op te lossen. Aju!

 

 

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply