Casual Friday – League of Guessing

Posted by & filed under , .

league of guessing headerWil je relaxed je weekend in? Dan is League of Guessing misschien niets voor jou. Als je geen League of Legends speelt overigens ook niet. 

league of guessing screenWant zoals de titel al doet vermoeden gaat het in deze app om het raden van de champions van League of Legends. Deze worden minimalistisch weergegeven en het is aan jou te bepalen om wie het gaat! Toegegeven, er zitten er een aantal tussen die niet zo moeilijk zijn. Anderen zijn echt wel even nadenken. Of zoals ik deed, stiekem je overzicht van champions erop naslaan.

Misschien is mijn persoonlijke champion-pool niet zo groot. Ik hou namelijk vrij veel vast aan een klein groepje dat ik daadwerkelijk speel. En ik dacht eerlijk gezegd er redelijk wat te kennen. En meestal won ik. Een andere keer won mijn frustratie.

Als je begint met League of Guessing is er een van de skills weergegeven, dus de Q, W, E of R van het personage dat ze zoeken. Het is aan jou om, volledig en zonder typefouten (ook een frustratie), de bijbehorende champion te noemen. Ook krijg je een aantal sleutels. Deze heb je nodig om een tweede, derde of vierde skill vrij te spelen zodat het raden wat gemakkelijker wordt. Deze sleutels kan je ook verdienen door af en toe een reclamefilmpje te kijken.

league of guessing screen 2Bij elk goed geraden champ word je beloond met de welbekende IP. Deze kan je gebruiken om icoontjes of eventueel sleutels te kopen. Geloof me, bewaar ze voor sleutels. Mocht je er namelijk echt niet uitkomen kan je een tweetal sleutels gebruiken om het huidige vraagstuk over te slaan. Let daarbij wel op dat deze later in het spel alsnog terugkeert en je het dan alsnog dient te raden.

Als je er een heel aantal goed hebt geraden komt de volgende uitdaging. League of Guessing laat dan niet een getekende animatie zien van een skill, maar alleen het plaatje van een van de skills. Best lastig nog.

League of Guessing is geen spelletje dat je uren speelt, maar het is best fijn om even erbij te pakken als je toch staat te wachten op je bus, in de rij bij de kassa of als je wat langer op het toilet zit dan de gemiddelde mens. Krijg jij het voor elkaar alle 127 champions te raden? Laat het ons weten in de comments!

 

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply