Casual Friday – Nom Cats

Posted by & filed under .

Nom Cat headerKatten, er zijn mensen helemaal gek van deze harige beestjes. Het is dan ook niet gek dat er ook games over katten worden gemaakt. En wat is er fijner dan een mobiele game over katten, dan kun je ze immers overal mee naar toe nemen.

Nom Cat is een game over katten, al hadden het ook wel honden, cavia’s, konijnen of andersoortige huisdieren kunnen zijn. Kattenliefde is namelijk niet van essentieel belang om Nom Cat leuk te vinden. Dus vrees niet hondenliefhebber, probeer Nom Cat gewoon maar eens. Nom Cat is namelijk gratis te downloaden op je mobiele apparaat. Het spel is zowel in de iTunes store als in de Google Play Store te vinden.

In Nom Cat speel je met twee katten tegelijk, tweelingkatten denk ik ook want ze lijken verdomd veel op elkaar. Beiden zitten dan ook heerlijk gebroederlijk naast elkaar te wachten op wat er gaat gebeuren. En dat laat niet lang op zich wachten.

Nom Cat 03Het heeft er namelijk alle schijn van weg dat de twee katten nogal hongerig zijn, en dat ze dan voornamelijk trek hebben in hun lievelingshapje. Je raad het vast al, vis. Niet alleen zijn ze dol op de welbekende grijze vis, deze komt veelvuldig voor in de delen van de oceanen die nog niet zijn leeggevist, maar ook een lekker vers goudvisje gaat er bij de visverslindeinde monsters wel in. Wat de katten minder lekker vinden zijn bommen, al kan ik mij voorstellen dat er weinig dieren zijn die dit wel in hun dieet vinden passen.

De dekselse donders zijn trouwens redelijk passief. Je zou denken dat wanneer je een visje op een kat wordt afgevuurd deze zijn bek vanzelf opentrekt. Helaas, deze katten zijn zo ver geconditioneerd dat ze alleen maar durven te happen zodra ze hiertoe worden aangemoedigd. En daar kom jij als speler dus in beeld.

Door op de buikjes van de kleine monsters te drukken openen zij hun bekkies om al dit lekkers in ontvangst te nemen, mocht je echter niet op tijd zijn dan gaat er kostbare vis verloren en ben je af. Ook als je een van de katten per ongeluk een bommetje voert zijn de rapen gaar, en ben je dus ook af. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken komen de visjes en bommen voor de linker kat vanaf de rechterkant het scherm in geworpen en andersom. Dit zorgt ervoor dat je al snel in de knoop komt met je vingers, en je weer van vooraf aan mag beginnen. Inderdaad, Nom Cat is niet makkelijk.

Nom cat 01Naast al dit katten voeren zit er ook nog een hele bekende mini-game in Nom Cat verstopt. Een keer in de zoveel tijd komt Nomslots voorbij, gamers die zich wel eens aan Super Mario Bros. 3 hebben gewaagd weten meteen wat de bedoeling is in deze game. Helaas ben ik net als in Mario heel erg slecht in het op tijd drukken, dus weet ik niet precies wat er te verdienen valt. Waarschijnlijk goudvissen.

Deze gouden visjes kun je trouwens inzetten om andere katten vrij te spelen. Niet dat deze wat anders doen dan de katten die je al hebt, maar het zorgt voor de nodige afwisseling in het visuele aspect van het spel, wat er overigens prima uitziet. Net als de 8-bit achtergrond muziek (al heb ik op mijn mobiel eigenlijk altijd het geluid uitstaan)

Zoals dat gaat met gratis spelletjes komen er wat reclame’s voorbij en kun je een aantal extra katten kopen, of een leven verlengen door een reclame te bekijken. Maar tot nog toe is dit alles niet heel storend. Verder Nom Cat een prima uitdaging om even tussendoor te spelen. De moeilijkheidsgraad is een te vergelijken met Flappy Bird, verwacht dan ook geen potjes van een half uur, maar een score van 100 visjes is nog wel te doen. Hierdoor kun je Nom Cat prima even tussen de bedrijven door opstarten om die verloren paar minuten op te vullen.

Nom Cat 02

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply