Casual Friday – Quell

Posted by & filed under .

Quell headerZo eens in de zoveel tijd scroll ik door de Play Store op mijn telefoon. Eigenlijk alleen om bij te houden wat op dit moment hip hot en happening is. Blijkbaar is een van die spelletjes, de puzzelgame Quell

Puzzelspelletjes voor je telefoon zijn er in overvloed en er zitten best een paar spelletjes tussen die je even bezig kunnen houden. Zoals met alle puzzelgames wordt het naarmate je verder komt alleen maar lastiger en frustrerender. Met Quell ga je gegarandeerd helemaal ‘zen’ je weekend in.

Quell screen 2Het rustgevende muziekje op de achtergrond doet je eerder relaxed in slaap vallen dan prepareren voor een spelletje, maar gek genoeg past het prima in Quell. Bij het opstarten kan je meteen kiezen om het geheel te linken met je Google+ account. Iets wat ik persoonlijk altijd vertik om te doen, dus dat sla ik over. Hetzelfde doe ik meestal met tutorials, maar aangezien ik niet zo’n puzzelheld ben, zal ik hem toch maar even doorlopen.

Je navigeert een blauwe bal over je scherm om de benodigde parels op te halen. Dit is in het begin natuurlijk vrij eenvoudig. Waar je echter met Quell rekening mee dient te houden is dat je blauwe bal maar een richting op kan. Aan jou dus om de goede route uit te stippelen om zo de parels te verzamelen. Per Stage zijn er vier levels die je dient op te lossen. Per level staat aangegeven in hoeveel zetten de puzzel op de lossen is. Hoe beter je het doet, hoe meer muntjes je kan verzamelen. Mocht je een keer helemaal vastzitten, kan je met die muntjes bijvoorbeeld de oplossing opvragen.

Quell screen 1In het begin schiet je door de stages heen, ondanks dat er af en toe nieuwe uitdagingen bij komen. Zo zijn er spikes die je blauwe bal laten knappen als je er tegenaan komt of zijn er ringen aan je level toegevoegd die je van de ene naar de andere ring teleporteren. Allerlei nieuwe boobytraps worden op deze manier een voor een geïntroduceerd. Ook combinaties van dit alles worden in de volgende puzzels gestopt en dan begint het ook eindelijk wat uitdagender te worden.

Het feit dat het niet al te moeilijk is, is de reden waardoor ik het nog redelijk lang heb gespeeld. Je wordt wel uitgedaagd, maar op zich zijn de mechanics per level redelijk hetzelfde en is het een kwestie van even doorhebben. De levels zelf zien er mooi uit en de muziek complimenteert het geheel. Wil je rustig je weekend in, maar is die treinreis nog verdomde lang? Ik zeg, Quell. Sta je muurvast in de file en wil je je bloeddruk niet te hoog op laten lopen? Doe even een paar puzzeltjes tot je weer zen bent.

 

 

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply