Casual Friday: Rock Hero

Posted by & filed under .

Casual Friday headerIk heb in mijn leven aardig wat échte gitaar gespeeld, voornamelijk basgitaar. Ik heb dan ook moeite met die plastic gitaartjes die bij games als Guitar Hero worden meegeleverd. 

Om toch een keer een game in dezelfde trant als Guitar Hero te proberen heb ik Rock Hero op mijn mobiele telefoon gedownload. Geen gekke gitaartjes of plectrum die ik aan mijn mobieltje moet aansluiten, maar gewoon drie balkjes met gekleurde rondjes die naar beneden vallen.

Leuk dacht ik, een beetje op bekende riedeltjes wat rondjes wegtikken en daarmee iedereen versteld doen staan met mijn ritmisch vermogen. Dat viel een beetje tegen, niets geniale score! Met mijn headsetje op zit ik als een soort halve gare op mijn scherm te rammen. De helft van de tijd reageren de neerdwarrelende rondjes helemaal nergens op. Hierdoor klinkt de muziek ook nog eens een stuk minder ritmisch waardoor ik vermoed dat de mensen om mij heen (ik zit ondertussen in de trein) zich afvragen waarom ik zo op mijn scherm loop te rammen en ik zulke valse muziek op heb staan. Ik zag enkele van deze bezorgde burgers al naar hun eigen telefoons grijpen.

Gelukkig kan ik er ook voor kiezen om met mijn eigen muziek het spel te spelen, een vreemde gewaarwording aangezien er bij een stevig nummer van Me First and The Gimmie Gimmies maar een paar dingetjes naar beneden komen. Terwijl in nummers met veel minder gitaargeweld de blokjes je om de oren vliegen.

Natuurlijk ben ik niet voor een gat te vangen en zet ik de moeilijkheidsgraad een tikkie hoger. Het spel wordt er alleen niet moeilijker van. Er vallen geen grotere aantallen blokjes, maar ze komen enkel sneller naar beneden. Op deze manier rommel ik nog een paar nummers door. Mijn aandacht wordt echter al snel door andere zaken getrokken. Ik zie een boom buiten, ook heel mooi. Tegenover mij zit iemand de krant te lezen. Wat zal ik allemaal gaan doen dit weekend? Heb ik nog afwas staan?

Als snel kom ik tot de conclusie dat dit soort spelletjes mogelijk niets voor mij zijn. Doe mij maar een echte gitaar, waar ik op moet oefenen en waarbij anderen daadwerkelijk onder de indruk zijn als ik een bepaald riedeltje echt kan spelen. Op een paar slecht reagerende knopjes rammen bevalt mij niets. Ik stop met Rock Hero en stap de trein uit. Volgende keer, neem ik mij voor, schrijf ik weer een volwaardige Casual Friday. Eentje met een game uit een genre waar ik nog enigszins iets van snap en waarbij ik geen onschuldige omstanders choqueer.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply