Casual Friday – TapZ

Posted by & filed under .

Casual Friday headerHoewel zombies ondertussen minder hip zijn dan een paar jaar geleden, is er onlangs toch weer een game verschenen waarbij deze lastige, hersenetende rotzakken een hoofdrol spelen. Dit keer overspoelen ze je Android-apparaat.

TapzTapZ is het eerste mobiele spel gemaakt door Marko Silvasvouiri wat ook daadwerkelijk in de Android App Store is verschenen en het is best een beetje verslavend te noemen.

Sommige games zijn leuk doordat ze zo simpel zijn, en TapZ past deze omschrijving prima. Het doel is namelijk simpel: zorg dat de zombies de onderkant van het scherm niet weten te bereiken en je zit gebakken. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot, anders zouden we immers niet van een game kunnen spreken.

De zombies wandelen in eerste instantie rustig vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden, door op hun wezenloze lichamen te drukken met een van je vingers spatten de groene wezens als erwten uit elkaar. Tussen deze zombies lopen echter ook niet geïnfecteerde mensen rond en die moeten juist het scherm uitlopen, zodra je per ongeluk op een van hun drukt met je dikke vinger is het gedaan met het spel en ben je af.
Tapz2In eerste instantie klinkt dit niet al te moeilijk en is dat ook niet zo. Ware het niet dat zowel de zombies als de mensen in een steeds hoger tempo naar beneden komen rennen. Ook worden het er steeds meer en wandelen ze steeds dichter op elkaar. Al snel is het een helse klus om op de juiste poppetjes te drukken en wordt de kans steeds groter dat verkeerd drukt of dat een zombie het scherm is uitgewandeld. Een dikke ‘game over’ is het resultaat.

Gelukkig zitten er ook een aantal upgrades in het spel, deze zitten in doosjes met een groot vraagteken. En dat is het dan ook, want de upgrades kunnen zowel positief als negatief zijn voor het verloop van het spel. Soms krijg je wat extra punten of worden deze je afgenomen. In het meest ideale geval spatten alle zombies in een keer van je scherm of krijg je een laserstraal die ze bij het

niet mijn score :(

niet mijn score ­čÖü

passeren verpulvert. Er bestaat ook een kans dat je scherm wordt overspoeld door zombiekatten. Krijg je deze in het begin van een potje gepresenteerd, dan ben je een gelukkige zombiepletter en is het punten rapen, maar zodra al het gespuis in razend tempo naar beneden rent is deze overweldigende bende katachtigen een ware plaag.

Een groot voordeel van TapZ is dat een potje hooguit enkele minuten in beslag neemt, je kunt dus zo weer verder met de beslommeringen van het dagelijks leven. De kans is echter groot dat je na dit potje nog een keer wilt spelen, en dan nog een keer, en nog een keer. En voor je het weet is het donker en kom je tot de ontdekking dat je alles wat je wou doen vandaag bent vergeten te doen. Helemaal als je gevoelig bent voor leaderboards, iets waar ik een zwak voor heb.

TapZ is gratis en voor niets te downloaden via Google Play, ik stond op het moment van schrijven op nummer 7 van de wereldwijde ranglijst, ik heb ook nog niet heel erg mijn best gedaan. Ik daag je uit om de komende tijd mijn highscores (die ik natuurlijk ga verbeteren) te blijven verslaan. Laat je score even weten in de comments, dan weet ik of ik mijn best moet doen!

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply