Casual Kerst Friday – Noogra Nuts Seasons

Posted by & filed under .

Casual KERST Friday headerDe Sint is het land net uit en de kerst komt alweer om de hoek kijken. Natuurlijk blijven de mobiele games niet achter tijdens de soms lange feestdagen. Vandaar dat we dit keer een kerstspelletje spelen voor de Casual Friday.

Noogra Nuts Seasons is na het installeren in twee varianten speelbaar. Een zomerversie en een kersteditie. Wij kiezen nu natuurlijk voor het kerstspelletje, niet dat het qua gameplay ook maar iets uitmaakt.

Noogra Nuts Seasons 002In Noogra Nuts Seasons speel je de hongerige eekhoorn Noogra. Noogra heeft nootjes nodig voor zijn nootjesverzameling, want zoals je weet potten eekhoorns nootjes op voor mindere tijden. Daarme bedoel ik niet alleen een economische crisis, maar ook bijvoorbeeld de winter.

In de kersteditie van Noogra Nuts Seasons is Noogra eigenlijk al wat aan de late kant. Het gehele landschap is al ondergesneeuwd, eigenlijk is er dus geen nootje meer te vinden, maar goed. Laten we daar niet al te moeilijk over doen.

Om Noogra te besturen moet je de telefoon of tablet kantelen, wederom een spel om niet in het wild te spelen dus. Tenzij je graag wilt dat mensen in je nabije omgeving beginnen te smoezelen over wie die idioot is die met zijn telefoon staat te zwaaien. Noogra wandelt door dit malle gekantel van de links naar de rechts over het scherm, of zelfs andersom, om allerlei nootjes weg te koppen.

In tegenstelling tot normale eekhoorns breekt Noogra de nootjes door ze keihard een kopstoot te geven. Sommige nootjes moeten zelfs een aantal keer de lucht in worden gekopt voordat ze hun loot prijsgeven. Dit levert naast heerlijke nootjes voor de wintermaanden, ook nog eens punten op. Hetgeen nogal van belang is in Noogra Nuts Seasons.

Daarnaast moet je uitkijken voor de enorme sneeuwbal, deze is erop uit om onze koppende eekhoorn te verzwelgen. Gelukkig kun je Noogra uit deze benarde situatie redden door op het scherm te tikken. Het beestje maakt dan een sprong in de lucht waardoor de snode sneeuwbal behendig ontweken kan worden.

Noogra Nuts Seasons 001Ikzelf ben geen fan van dit soort games, al duren de potjes niet zo lang en zijn deze dus makkelijk even tussendoor te spelen. Het is allemaal nogal repetitief en daardoor gaat het mij al snel vervelen. ook de kerstsfeer valt wat tegen, de zomereditie is namelijk exact hetzelfde alleen dan zonder kerstdeuntje en met strandballen in plaats van sneeuwballen.

Volgende keer pak ik dus maar een andere casual kerstgame, rest mij jullie een heerlijk ontspannen vrijdagmiddag te wensen en tot de volgende Casual Friday.

Noogra Nuts Seasons is te verkrijgen voor Android en iOS. Deze laatste moeten $0.99 betalen Androidgamers kunnen gratis aan de slag.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply