Remedy Entertainments nieuwe IP Quantum Break voor Xbox One

Posted by & filed under .

Quantum Break - header

Voor de Xbox One gooit Remedy Entertainment het over een andere boeg. Geen vervolg op hun populaire franchises als Max Payne en Alan Wake. Tijdens de Xbox One presentatie kondigde Phil Specter Quantum Break aan.

Wat Quantum Break precies is werd in woorden uitgelegd, min of meer tenminste. Remedys nieuwste moet door de integratie van drama en gameplay de afstand tussen games en TV overbruggen. Het is goed dat ze het zeggen want van de anderhalve minuut durende trailer is bar weinig chocola te maken. We zien inderdaad wel iets dat op TV drama lijkt, een boot die er met een brug vandoor gaat en aan het einde wordt iemand neergeschoten. De elementen lijken er wel te zijn maar samenhang ontbreekt een beetje. Sfeer trouwens ook het lijkt allemaal wel dramatisch te moeten zijn maar ontbeert echte impact. Uiteraard is het niet eerlijk om een spel te beoordelen op anderhalve minuut trailer dus zal ik mij van verdere flauwe grapjes over bruggen en boten en mijn reserveringen beteugelen totdat we meer over de game kunnen leren, bijvoorbeeld tijdens de volgende E3.

Powered By DT Author Box

Written by Dennis Bakker

Dennis Bakker

Een groot liefhebber van hardcore stealth en traditionele RPG’s, het liefst met lappen tekst en heel veel virtuele boeken om te lezen en verzamelen. Ook indiegames doen het bij hem goed, vooral om op zondag zijn zielenrust mee te vinden.

Leave a Reply