Codemasters hint naar nieuwe Overlord

Posted by & filed under .

Overlord HeaderHet is al weer een aantal jaar geleden dat de Nederlandse ontwikkelaar Triumph studios de Overlord-games maakte voor uitgever Codemasters. Deze laatste hint naar een nieuwe game in de serie met een trailer waarin zij voornamelijk terugblikken op vroeger.

Helemaal aan het einde van de trailer is er een flits gameplay. Hier zien we dat voor de nieuwe game in de serie het roer behoorlijk om lijkt te zijn gegooid. Zo lijkt het erop dat het nieuwe spel vanuit isometrisch perspectief zal worden gespeeld, dat is al behoorlijk anders dan de 3D-wereld in een derdepersooonsperspectief die we gewend waren. Daarnaast is de kans groot dat je niet meer de enige Overlord bent die over het scherm rent. De trailer maakt ons al duidelijk dat je kunt kiezen uit vier verschillende versies van het hoofdpersonage, de nanoseconde aan gameplay lijkt te impliceren dat deze vier ook nog eens samen door een speelveld kunnen rennen. Een beetje Magicka, al is dat wel heel erg speculatief.

Later vandaag zal Codemasters de complete game uit de doeken doen. Mochten wij dan nog wakker zijn dan laten wij jullie dit natuurlijk zo snel mogelijk weten, de kans bestaat echter dat we hier morgen pas over berichten. Wij zijn wel benieuwd of Codemasters de studio Triumph (die je ook kunt kennen van Age of Wonders) weer bij het project heeft betrokken. De titels in de serie gemaakt door andere studios, Overlord: Minions voor de Nintendo DS en Overlord: Dark lord voor de Wii bijvoorbeeld, kunnen we maar beter zo snel mogelijk vergeten.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply