Codemasters lijft Evolution in

Posted by & filed under .

Codemasters headerEvolution heeft, drie weken nadat Sony heeft laten weten de studio te sluiten, een gloednieuwe thuisbasis. Evolution Studios, die hiervoor Motorstorm en Driveclub maakten, hoort nu bij Codemasters.

Het rommelde als sinds vorig jaar rondom de Driveclub studio. Sony maakte eerder al bekend dat er 55 werknemers de laan uit moesten en drie weken geleden was het volgens de Japanse gigant helemaal gedaan met de racegamebouwer. Codemasters heeft daar echter een stokje voor gestoken, deze hebben de studio nu overgenomen en het Evolution-team zal de eigenaar van de Formule 1 licentie en het geweldige DiRT Rally nu bijstaan bij het maken van nieuwe games. Daarnaast krijgt de studio ook de ruimte om nieuwe games te ontwikkelen.

Volgens Codemasters baas Frank Sagnier is het ook geen verrassing dat zij ruimte hebben om uit te breiden.

Het succes van F1 2015 en DiRT Rally de afgelopen twaalf maanden heeft het bedrijf wederom gepositioneerd voor groei. Dankzij het toevoegen van het Evolution team bij onze studio zijn we in staat om het bedrijf op te schalen en onze leiderschap als ‘s werelds beste racegameontwikkelaar te versterken.

Dit, en meer, staat te lezen op het Codemasters blog. Wat de gecombineerde studios ons in de toekomst gaan brengen blijft voorlopig nog een verrassing.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply