Competitive Play nu live voor Overwatch

Posted by & filed under .

Overwatch headerNadat er wat verwarring was ontstaan over de datum, of zelfs maand, dat we de nieuwe modus Competitive Play voor Overwatch mochten verwachten, weten we het nu echt zeker. Competitive Play is namelijk nú live. 

In deze modus ga je flink de strijd aan. In plaats van simpel een match te spelen, ga je in deze ranked modus voor de top. Net als andere games die deze vorm van ranked play gebruiken, worden er eerst een tiental potjes gespeeld om te kijken hoe goed je bent. Tijdens deze tien ‘placement matches’ word je gescoord tussen de 0 en de 100. Hoe hoger je score, hoe hoger je skills. Tenminste, in mijn geval lees je ‘luck’ in plaats van skills, maar dat doet er niet toe.

competitive play overwatch

Overigens word je steeds op de hoogte gehouden waar je score ligt. Voordat je een potje begint, zal je te zien krijgen wat je huidige score is. Na de match zal deze meteen worden aangepast aan het ofwel gewonnen of verloren potje. Niet alleen het winnen of verliezen telt mee in je uiteindelijke score, ook gaat het om je eigen inzet en die van je teamgenoten.

Een seizoen duurt tweeënhalve maand. In die tijd kan je dus proberen zo hoog mogelijk te klimmen. Daar zitten natuurlijk ook bepaalde rewards aan vast. Mocht je alle tien de wedstrijden hebben gespeeld om je te plaatsen voor een ranked score, dan krijg je een speciale spray en een player icon. Maar daar stopt het niet, want met elke gewonnen wedstrijd krijg je zogeheten Competitive Points. Deze kan je gebruiken om je wapens te voorzien van een mooie, blinkende gouden laag.

seasonal play overwatch

Na het huidige seizoen zitten twee weken voor de nieuwe begint. Je zal in het nieuwe seizoen dan ook weer beginnen met een tiental potjes om je weer te plaatsen.

Heb jij je vrienden al opgetrommeld om al je tactieken die je hebt verzameld in de normale modus los te laten op de tegenpartij?

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply