Crackdown 3 – In de wolken

Posted by & filed under , .

Crackdown 3 - headerCrackdown, het lijkt alweer zo lang geleden. Een van de betere sandbox games voor de Xbox 360. Crackdown 2 slaan we uiteraard lekker over, dat was immers prut. Dus is het wachten op Crackdown 3.

Het wachten begon met de presentatie van de Xbox One waar op een van de slides van de dash, weggestopt in een hoekje, een Crackdown agility orb werd getoond. Met geen woord werd er echter van gerept en ook op E3 bleef het akelig stil. Zelfs niets tijdens de Microsoft presentatie op Gamescom. Het is zoiets als wachten op Sinterklaas. Je zou eigenlijk wel moeten weten dat ‘ie niet bestaat maar je kunt het toch niet laten. Eurogamer brengt gelukkig feiten. Crackdown 3 is toch meer dan een ijdel gerucht.

Op de vraag hoe het nu zit met Crackdown geeft Phil Spencer aan dat Crackdown een van zijn favoriete games voor de Xbox 360 was. Normaal gesproken zou ik dat met een flinke korrel PR zout nemen maar ik moet eerlijk bekennen dat dit voor mijzelf eigenlijk ook wel geldt.

Verder zegt Spencer dat Crackdown 3 veel gebruik zal gaan maken van de nieuwe technologie die de Xbox One biedt. Even vrees ik dat dat betekent dat ik wild op en neer zal moeten gaan springen voor een alziend oog om dezelfde acrobatische toeren uit te halen als in het eerste deel maar over Kinect wordt niets gezegd. Spencer duidt vooral op de cloud technologie van de Xbox One. Dat schijnt het op de een of andere manier mogelijk te maken met meerdere spelers toch totaal verschillende locaties in de stad te zijn, ver van elkaar verwijderd.

Wat dat precies met cloud technologie te maken heeft weet ik niet. In het eerste deel lukte dat zonder cloud ook prima maar goed, ze zullen wel meer verstand van hebben dan ik. De grote vraag is echter wie Crackdown gaat maken. Tot nu toe is de serie in Schotland gemaakt, het eerste deel door Realtime Worlds en het tweede deel door Ruffian Games. Realtime Worlds is inmiddels kopje onder gegaan en Ruffian Games had eerder al aangegeven verder niets meer met Crackdown te maken te hebben (waarschijnlijk verstandig na het abominabele tweede deel). Phil Spencer zegt echter wel de ontwikkeling binnen het Verenigd Koninkrijk te willen houden. “UK sensibilities” heeft hij het over, en dat die duidelijk terug te vinden waren in de eerste Crackdown. Mijn kennis van “UK sensibilities” strekt niet veel verder dan zelfspot grenzend aan het masochistische en constante satire op de klassenmaatschappij. Niet echt thema’s die ik bij Crackdown 3 plaats maar goed, ik zal vast wel iets missen.

Hoe het ook zij, Microsoft Game Studios heeft in ieder geval plannen voor Crackdown 3, het is dus geen loos gerucht om de massa’s zoet te houden, zoals die kerel uit Spanje waar ik het eerder over had.

Powered By DT Author Box

Written by Dennis Bakker

Dennis Bakker

Een groot liefhebber van hardcore stealth en traditionele RPG’s, het liefst met lappen tekst en heel veel virtuele boeken om te lezen en verzamelen. Ook indiegames doen het bij hem goed, vooral om op zondag zijn zielenrust mee te vinden.

Leave a Reply