Cult-shmup Deathsmiles komt naar Steam

Posted by & filed under .

Deathsmiles headerIk kom persoonlijk niet verder dan 1943 en Ikaruga, maar het ‘shmup’-genre (je weet wel, van die scrolling shooters) heeft hondstrouwe aanhangers. Het nieuws dat hun favoriete ontwikkelstudio CAVE een van zijn grootste klassiekers, Deathsmiles, naar Steam brengt is dan ook zeer welkom.

Mochten shmup-fans dit lezen en gechoqueerd zijn dat ik er automatisch vanuit ga dat CAVE hun favoriete ontwikkelstudio is, verbeter me dan vooral in de comments! In ieder geval kan je je onvrede of vreugde binnenkort ook op de Steamfora kenbaar maken. Deathsmiles verscheen voor het eerst in 2007 in arcadehallen en bereikte een iets groter publiek dankzij een release op de Xbox 360 twee jaar later. Uitgever Degica, die ook verantwoordelijk was voor de release van Mushihimesama op Steam afgelopen november, kondigde deze release afgelopen december al aan en heeft nu laten weten dat we de PC-versie om precies te zijn op 10 maart op Steam kunnen verwachten met lokale co-op.

Ik heb me door shmup-liefhebbers laten vertellen dat Deathsmiles een goede introductie vormt voor het oeuvre van CAVE. Het is niet alleen een tikkeltje makkelijker, er is ook een mogelijkheid om je eigen route uit te stippelen middels een levelselectie, wat ervoor zorgt dat je minder snel opgeeft omdat je steeds weer doodgaat in hetzelfde gebied.

Hoewel de gameplay dus zeer solide lijkt te zijn, blijf ik steeds weer steken op het clichématige mierzoete anime-uiterlijk en grijp ik uiteindelijk toch liever terug op 1943. Shmups zoals ze vroeger waren. Nogmaals, laat me vooral weten in de comments hoezeer ik ernaast zit! Yosh! Iku no!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply