Cuphead lijkt jaren 30 tekenfilm

Posted by & filed under .

Cuphead HeaderIn de jaren 30 van de vorige eeuw vlogen de Tom en Jerry’s over je televisiescherm. De tekenfilms uit die tijd hadden een hele eigen tekenstijl. Cuphead van Studio MDHR heeft deze tekenfilmstijl perfect weten te vangen.

De trailers die wij aan dit artikel hebben toegevoegd waren afgelopen week tijdens de E3 al eens getoond. Er was toen echter zoveel nieuws dat we nog niet aan de prachtig vormgegeven gameplay beelden zijn toegekomen.

Cuphead is een klassieke Run and Gun game die in episodes uit zal komen. Per episode zullen er tussen de 10 en 15 eindbazen in het spel zitten waarmee het spel uiteindelijk meer dan 30 bazen zal bevatten. In tegenstelling tot veel andere games in het genre zal het spel meer op de reactie van de speler zinspelen dan dat je een patroontje moet onthouden. Zo zullen de patronen van de verschillende bazen elke keer dat je het spel speelt in een andere volgorde worden geplaatst wat er voor moet zorgen dat er meer uitdaging in het spel zit en de herspeelbaarheid verhoogt wordt.

Het ontwikkelteam kijkt voor het design van het spel niet alleen naar het eigen genre  maar ook over de schutting naar andere games zoals Shoot ’em ups en klassiekers als Mario 3, Gunstar Heroes, Contra III, Batman and Robin en de Megaman serie.

Het spel zal nog ergens dit jaar moeten verschijnen op in, ieder geval, de Xbox One. Ook andere platformen zullen waarschijnlijk worden aangedaan.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply