Cyberpunk heet officieel Cyberpunk 2077

Posted by & filed under .

We weten al sinds 30 mei 2012 dat CD Projekt RED aan een gloednieuwe RPG werkt gebaseerd op de gelijknamige Cyberpunk 2020 tabletop RPG. De werktitel ‘Cyberpunk’ is vanaf nu officieel vervangen door de uiteindelijke titel: Cyberpunk 2077.

De conferentie van GOG en CD Projekt RED gisteravond mocht dan wel saai zijn, wanneer je het samenvat blijken er een paar hele interessante nieuwtjes naar buiten te zijn gekomen. Een van die nieuwtjes is dat Cyberpunk vanaf nu officieel Cyberpunk 2077 zal heten. Opmerkelijk, want zoals de huidige titel van de tabeltop versie al doet vermoeden, speelt die zich in het jaar 2020 af. Cyberpunk bedenker Mike Pondsmith legde tijdens de conferentie hoogstpersoonlijk uit dat het verhaal en de wereld in Cyberpunk 2077 zal aansluiten op die in Cyberpunk 2020, het zal dus een blik in de toekomst van de setting in de tabletop RPG zijn.

Op 30 mei werd ons al een volwassen en diepgaande RPG beloofd voor een ouder publiek. Cyberpunk 2077 zal volgens CD Projekt een niet-lineair verhaal omvatten die, net als in de Witcher games, de speler met moeilijke vraagstukken zal confronteren en zal dwingen lastige keuzes te maken die een merkbare impact zullen hebben op de rest van de game. De voornaamste locatie waarin het verhaal van de Cyberpunk zich afspeelt is Night City, een gigantisch grote en grauwe cyberpunk-stad met een heerlijke cliché naam aan de westkust van de Verenigde Staten. Het grootste nieuws gisteravond was wel dat Cyberpunk 2077 zich niet alleen in diezelfde Night City zal afspelen, maar dat het een open sandbox omgeving zal zijn! Hiermee wordt Cyberpunk 2077 de eerste open wereld RPG van CD Projekt RED, de Witcher games spelen zich namelijk wel af in behoorlijk grote omgevingen maar iedere omgeving staat los van alle andere.

CD Projekt RED staat erom bekend dat ze ijzersterke, diepgaande RPG’s kunnen maken met de productiewaarden van triple-A games van grote uitgevers als Bethesda en EA / Bioware. Dat ze zich nu wagen aan een open wereld omgeving is fantastisch nieuws, zeker in combinatie met een sfeervol genre als cyberpunk die in RPG’s al een hele tijd afwezig is geweest.

Cyberpunk 2077 zit nog in de beginfase van ontwikkeling, we zullen dus nog heel wat jaren op deze game moeten wachten. In de tussentijd is er een Cyberpunk 2077 website gelanceerd waar je het laatste nieuws kan volgen en wallpapers kan vinden, ook van het tweede stuk concept art dat gisteravond werd getoond tijdens de conferentie. Klik op het plaatje voor een grotere versie:

In de gecomputeriseerde wereld van Cyberpunk kan RSI erg nare gevolgen hebben.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply