De eerste beelden van de nieuwe King’s Quest

Posted by & filed under .

King's Quest HeaderDaventry, het universum vormgegeven door het illustere koppel Ken en Roberta Williams, keert terug. De nieuwe King’s Quest laat voor het eerst van zich horen en zien.

In augustus van dit jaar liet Activision weten dat ze het merk Sierra weer gaan gebruiken om games op de markt te brengen. Geometry Wars 3 en Kings Quest zijn de eerste twee games die onder het vernieuwde Sierra-vaandel op de markt gaan verschijnen. De eerste is inmiddels uitgekomen en van de tweede hebben we nu de debuuttrailer om te laten zien.

Ken en Roberta hebben hun leven als gameontwikkelaars allang vaarwel gezegd, maar dankzij de iconische King’s Quest-serie zijn de fans hun hoogtijdagen nog lang niet vergeten. Hoewel er de afgelopen jaren vele verwoede pogingen zijn gedaan om deze epische serie weer nieuw leven in te blazen, zijn deze telkens gestrand tijdens het productieproces. Zelfs Dave Grossman, een van de designers van het door mij zo geliefde Day of The Tentacle, is een tijdje met de titel van zijn vroegere concurrent aan de haal geweest. Helaas voor Telltale Games heeft Activision toentertijd de rechten weer teruggekocht en we weten ondertussen allemaal waarom.

Eigenlijk is er in al die jaren voorafgaand aan deze nieuwe King’s Quest maar een serie geweest die verder inging op de verhalen van koning Graham en consorten: The Silver Lining gemaak door Phoenix Online (hier te downloaden). Dit zeer vermakelijke gratis avontuur ziet er helaas niet al te fraai uit, in tegenstelling tot de zojuist vrijgegeven trailer van de nieuwe King’s Quest met een cartoonachtige voorkomen:

Helaas moeten we zo langzaamaan wel afscheid gaan nemen van het wijs-en-klik-principe dat in de acht eerdere King’s Quest avonturen de interactie verzorgde. In plaats daarvan bewandelt Graham het pad van het platformgenre afgewisseld met puzzels en verhaalvertellingen. Toch beweert ontwikkelaar The Odd Gentlemen, bekend van The Misadventures of P.B. Winterbottom, dat grote delen van de gameplay zo dicht mogelijk bij het origineel blijven. En met de goedkeuring van Ken en Roberta zelf moeten wij voor nu vertrouwen hebben dat dit inderdaad het geval zal zijn.

King’s Quest zal in het najaar van 2015 verschijnen op de Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, PlayStation 3 en Steam.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply