Destiny: Rise of Iron zal in September worden uitgebracht

Posted by & filed under .

Destiny_Rise_of_Iron_header

Destiny: Rise of Iron is de naam voor de volgende grote uitbreiding die vanaf september aan Bungie’s sciencefiction universum zal worden toegevoegd. Niet voor iedereen zal de uitbreiding alleen speelbaar zijn.

Sinds de release van ‘The Taken King’-DLC is het al weer een behoorlijke tijd vrij stil geweest bij de Amerikaanse ontwikkelstudio aangaande een echte grote verandering aan de speelwereld. In april jongstleden werden er weliswaar wat oude onderdelen bijgeschaafd en nieuwe opties aan de Prison of Elders modus toegevoegd, maar daar bleef het eigenlijk ook wel bij.

Destiny: Rise of Iron zal echter, net als ‘The Taken King’ dat deed afgelopen september, een behoorlijke hoeveelheid extra content aan Destiny toevoegen. Denk daarbij aan nieuwe verhaalmissies en queesten, nieuwe uitrusting en bewapening, een ophoging van het ‘light’-niveau, een nieuwe Strike en Raid. Ook zal er een nieuwe zone aan Destiny toegevoegd worden genaamd Plaguelands, zijn er wederom nieuwe modi en speelvelden te verwachten voor Crucible en is de DLC voorzien van nieuwe vijandelijke facties en eindbazen.

De Plaguelands is een zone die door de Iron Lords in quarantaine is gezet en zich in de buurt van de Cosmodrome bevind. Helaas hebben nieuwe vijanden, de Fallen splicers, deze barrière weten te doorbreken en verboden technologie zich eigen gemaakt waarmee ze zichzelf hebben uitgerust. Onder begeleiding van Lord Saladin, de laatste der ijzerenmeesters, neem je het op tegen deze duivels en baan je je een weg naar de top van Felwinter.

Bungie heeft natuurlijk ook een eerste trailer voor deze nieuwe content naar buiten gebracht waarin het gezicht van Lord Saladin wordt onthuld, nieuwe besneeuwde locaties worden getoond en men een Iron Gjallarhorn – een variant op de geliefde jaar 1 raketwerper, de Gjallarhorn – kan krijgen door de uitbreiding te reserveren. Daarnaast vang je wat glimpen op van een nieuwe sociale locatie. Maar het meest opvallende lijkt nog wel het ontbreken van de ‘Rise of Iron’-DLC voor de vorige generatie consoles, de PlayStation 3 en Xbox 360. Het zat wel in de lijn der verwachting dat Bungie bij Destiny 2 de ondersteuning voor de vorige generatie zou laten vallen, echter dat ze dit ook al van plan waren voor de huidige Destiny DLC zal een hoop mensen tegen de schenen schoppen.

Destiny: Rise of Iron verschijnt 30 september voor de PlayStation 4 en Xbox One. Om de uitbreiding te kunnen spelen moet je overigens wel in het bezit zijn van The Taken King. Destiny: Rise of Iron kost 30 euro voor zowel de PlayStation 4 als Xbox One.

 

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply