Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut toegevoegd aan de Xbox One catalogus

Posted by & filed under .

Deus_Ex_Human_Revolution_header

Onlangs gaf ik al aan dat er nog wel wat titels aan het terugwaartse compatibiliteitsprogramma van de Xbox One toegevoegd mogen worden. Sinds gisteren heeft Microsoft Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut voor dit programma beschikbaar gemaakt.

Zo liet Major Nelsen, de Director of Programming voor het Xbox Live-netwerk, via zijn site doorschemeren dat er een vijftal games – Faery: Legends of Avalon, Final Fight: Double Impact, Frogger 2, Puzzlegeddon en Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut – zijn bijgeplaatst. Natuurlijk was de normale versie van Deus Ex: Human Revolution al enige tijd beschikbaar maar voor diegene die het spel nog nooit hebben gespeeld en daarbij beschikken over een Xbox One is deze nieuwe toevoeging zeker een aanrader.

Niet alleen is de Missing Link DLC in deze Director’s Cut verweven met de verhaallijn uit het origineel, echter zijn er ook redelijk wat extra onderdelen aan Deus Ex: Human Revolution toegevoegd. Denk daarbij aan een 45 minuten tellende documentaire, acht uur aan commentaar van de Canadese ontwikkelstudio Eidos Montreal, verbeterde texturen, standaard herladen van twee energiecellen (behalve op de “Give me Deus Ex”-moeilijkheidsgraad) en zijn de augmentation-krachten makkelijker te combineren. Misschien zijn de meest interessante wijzigingen nog wel de ‘New Game+’-optie en de eindbazen die zijn bijgeschaafd.

Bij ‘New Game+’ worden alle augmentations die verdiend zijn in een eerder uitgespeelde save game bewaard en kun je zo de Deus Ex: Human Revolution-verhaallijn nogmaals doorlopen. Het bijschaven van de eindbaasgevechten zal door de meeste fans van de reeks wel het hoogst op het verlanglijstje hebben gestaan. In de originele uitgave van Deus Ex: Human Revolution waren de eindbaasgevechten uitbesteed aan een studio genaamd Grip Entertainment. Helaas volgde deze confrontaties niet eenzelfde vrijheid als de makers van het spel bedoeld hadden. Eigenlijk waren het eerder aanvaringen die je in een gemiddelde shooter kan verwachten. Zo was bijvoorbeeld vooral het granaten-werpfestijn van Lawrence Barrett altijd een feest om mee te maken.

Gelukkig is het in de Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut mogelijk om eindbazen te bewerken met behulp van je hack-vaardigheden: breek in bij computers om toegang te krijgen tot ‘sentry guns’ of zet kleppen open en laat een sloot gifgas vrij. Beide opties waren voorheen niet mogelijk en geven spelers zo meer vrijheid in het uitschakelen van eindbazen. Maar mocht je na dit alles nog steeds niet de behoefte hebben of voelen om aan dit cyberpunk-avontuur mee te willen doen, dan kan ik je altijd het fantastische Final Fight: Double Impact aanraden.

Sowieso is Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut een mooie opzet voor het vervolg, Deus Ex: Mankind Divided, dat op 23 augustus 2016 verschijnt voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply