DiRT Rally multiplayertrailer

Posted by & filed under .

Dirt Rally HeaderDiRT Rally is een van de allerbeste rallygames van de afgelopen jaren. Het is dan ook niet vreemd dat dit opspattend zandfestijn binnenkort ook naar de Xbox One en PlayStation 4 komt. Met extra’s natuurlijk, zoals Rallycross.

Een van de grote pluspunten van DiRT Rally is dat het in het spel om de pure rally-ervaring gaat. Lange, levensgevaarlijke, tracks waar je met auto’s uit de rijke historie van de rallyracerij over heen kunt knallen. Met tussen de etappes door maar een half uurtje om je auto klaar te stomen voor het volgende gedeelte is te veel botsen uit den boze, en dankzij het gevoel van snelheid en de sublieme geluidseffecten zit je al snel achter je scherm gekluisterd om je tijden te verbeteren en de concurrentie uit te schakelen.

Dankzij dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse online competities kun jij je ook nog meten aan de rest van de spelers van het rallygeweld. Zodra DiRT Rally uitkomt voor de Xbox One en PlayStation 4 komt er een nieuwe multiplayer-mogelijkheid bij: rallycross. En dan zoals de FIA dat ooit bedoelt heeft.

De officiële autosportbond heeft Codemasters groen licht gegeven om dit racespektakel aan het spel toe te voegen. Zodoende kun je met zeven andere spelers als een stel losgeslagen maniakken rondjes racen over een aantal van de snelste off-road rondjes van de wereld.

Persoonlijk hoop ik dat deze rallycross, hoewel ik niet betwijfel dat het een spannende ervaring zal zijn, optioneel zal zijn. Dat de kampioenschappen te spelen zijn zonder verplicht dit soort races te spelen. Dit was voor mij namelijk een van de grote teleurstellingen van DiRT 3. Als je ervoor kiest om rally’s te rijden is het soms vervelend om rondjes te moeten rijden over een circuit met directe tegenstanders. We zullen het gaan zien op 5 april, dan kunnen zowel PC- als consolegamers aan de slag met de nieuwe content van DiRT Rally.

Ben jij fan van DiRT Rally, of juist niet? Laat weten in de comments wat jij tot nog toe van het spel vindt, en wat je van deze nieuwe toevoeging denkt.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply