DiRT Rally verschenen als Early Access game

Posted by & filed under .

Dirt Rally HeaderTerwijl het hele land over de vrijmarkt aan het wandelen was of op een van de vele feestjes een bekertje bier nuttigde, zette Codemasters een nieuwe DiRT game als vroege versie op Steam.

Ik had een probleem met de vorige DiRT-games, ondanks dat er zo af en toe wel een rally geracet kon worden had ik minder plezier in de races waarbij je met meerdere wagens wat rondjes moest karren. Het lijkt er echter op dat ik in deze nieuwe editie, DiRT Rally, volledig op mijn wenken bediend wordt.

De naam DiRT Rally zegt het al, een pure rallygame zonder al die andere gekke opties. Stof, sneeuw, modder en knallende knalpijpen terwijl je met je wagen over het circuit stuitert. Dat is waar ik op zit te wachten.

Ondanks dat het spel dus nog niet af is heeft Codemasters er al wel drie verschillende locaties aan het spel toegevoegd met in totaal 36 stages daarnaast zitten er ook al 14 verschillende wagens in. Sommigen daarvan zijn regelrechte klassiekers. Daarnaast doet de ontwikkelaar de belofte om samen met de community het spel te perfectioneren en nog veel meer wagens en tracks toe te voegen.

In DiRT Rally is het naast ouderwets crossen ook van belang om een goed team samen te stellen, deze kunnen middels verschillende updates je auto perfectioneren en met talloze tuning opties zorgen dat jij net die paar nanoseconden sneller bent.

Het blijft natuurlijk wel een Early Access game, dus hoe DiRT Rally uiteindelijk als volledige versie zal verschijnen is nog onduidelijk. Codemasters heeft in de loop der jaren echter al een hoop ervaring opgedaan met rally games. Vroeger nog verbonden aan de inmiddels overleden Colin McRae en tegenwoordig dus met de DiRT games. Verwacht binnenkort een ‘in de steigers’ waar we inhoudelijk wat dieper ingaan op de gameplay.

In tegenstelling tot de eerdere DiRT games is DiRT Rally op dit moment enkel beschikbaar voor de PC. Mocht er genoeg interesse zijn een consoleversie zodra de PC-versie klaar is, dan neemt Codemasters dit zeker in overweging.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply