E3 2016: baardmans Kratos gaat op jacht in God of War

Posted by & filed under .

God of War HeaderHet is allemaal maar verwarrend, waarom laat iedereen tegenwoordig het deelnummer achterwege? God of War 4 wordt dus geschreven zonder 4, waardoor ik de hele tijd denk aan een bepaalde PlayStation 2-titel met dezelfde naam. Gelukkig is Kratos in dit vierde deel wel behoorlijk veranderd.

Zo is hij zijn legendarische messen kwijtgeraakt en moet hij het tegenwoordig doen met een dikke vette bijl. Ook bij Kratos stroomt het bloed waar het niet gaan kan en loopt de man die menig God een kopje kleiner heeft gehakt tegenwoordig door het leven met een hipsterbaard. Of hij halverwege de game ook in een blouse met ananassen weet te bemachtigen, laat Santa Monica Studios in het ongewisse.

De studio geeft ons wel een kijkje in de vaderlijke skills van Kratos, en deze zijn naar mijn mening niet al te best. Niet alleen lijkt het erop dat de noeste strijder een behoorlijke PTSS op heeft gelopen in zijn voorgaande drie avonturen, hierdoor schiet hij nogal onverwacht en snel uit zijn slof, ook neemt hij zijn zoon mee op een jachttripje in de meest verschrikkelijke omgeving ooit. Hoewel ze een rendier proberen te schieten stikt het in de omgeving van de levensgevaarlijke monsters. Kijk hoe dit allemaal afloopt in deze 10 minuten durende God of War (4) sessie in onderstaande video.

Verder lijkt het erop dat deze nieuwe titel in alle opzichten een nieuwe weg inslaat, een complete reboot. Geen lineaire hak-en-slag, lekker ouderwets vierkantje-vierkantje-driehoek en dat een uur of tien lang, maar een heuse open wereld om te verkennen. Bovendien lijkt het vechtsysteem ook volledig op de schop te zijn gegaan en komen er zelfs invloeden uit Dark Souls naar voren. De liefhebbers van From Software op de redactie zijn hier verheugd over en benadrukken dat de gevechten hierdoor een stuk heftiger, spannender en vooral harder dan ooit tevoren kunnen worden. En dat past wel bij Kratos. God of War (4) verschijnt vanzelfsprekend enkel voor de PlayStation 4. Wanneer dit gaat gebeuren, dat weten alleen de goden.

 

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply