E3 2016: Er komt een nieuwe Prey aan, echt waar!

Posted by & filed under .

Prey HeaderWie had gehoopt dat Arkane Studios verder gaat met Prey waar het eerste deel eindigde, komt van een koude kermis thuis. Er is niets nog over van de geannuleerde Prey 2, in plaats daarvan is er een reboot met als titel simpelweg ‘Prey‘ onderweg voor volgend jaar.

In 2011 werd met een geweldige trailer het bestaan van Prey 2 aangekondigd. Net als het eerste deel zou het spel gemaakt worden door Human Head Studios. Helaas begon het al snel rond te gonzen van annuleringsgeruchten, waarna een welles/nietes-spelletje tussen pers en Bethesda ontstond. Uiteindelijk bleek de pers gelijk te hebben en werd Prey 2 geannuleerd. Het hele zwikkie ging linea recta naar Dishonered-ontwikkelaar Arkane Studios die, zo is nu ook bevestigd, vervolgens al het werk van Human Head in de prullenbak heeft gekieperd.

Ondertussen zijn we al heel wat jaartjes verder en hebben vele gamers urenlang gebeden dat er toch ooit nog een Prey-game zou verschijnen die wat weg heeft van het veelbelovende ‘premiejagersconcept’ dat Human Head voor ogen had met hun versie van Prey 2. Tijdens de E3 briefing van Bethesda gisteren werden hun gebeden verhoord en werd middels een trailer de reboot van de serie wereldkundig gemaakt. Of in ieder geval gedeeltelijk verhoord, want de nieuwe Prey is totaal iets anders:

Heel veel van de spelinhoud weten we nog niet. Je zit ergens in een ruimtestation en speelt als Morgan Yu. Deze drinkt elke avond veel te veel of er worden nogal grimmige experimenten op hem uitgevoerd. Hoe dan ook het resultaat is een nogal rood oog. Daarnaast verwacht ik dat Bill Murray op elk moment in het spel kan opduiken met de bosmarmot nog onder zijn arm geklemd. Yu heeft het sowieso niet makkelijk, zijn leven bestaat volgens bovenstaande trailer voornamelijk uit maandagen.

Owja, Chris Avallone heeft toegezegd aan het project mee te werken, dus het zou best nog wel eens een bijzondere Groundhog Day-game kunnen worden.

Prey zal in 2017 verschijnen voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply