E3 2016: Geen Witcher III meer nodig om Gwent te spelen

Posted by & filed under .

Gwent HeaderHet viel CD Projekt Red op dat veel spelers van The Witcher III zich nogal lang ophielden in de verschillende tavernes. Niet om zich vol te gooien met digitaal gerstenat, of misschien ook wel, maar voornamelijk om een paar potjes Gwent te spelen.

Tijdens de E3-presentatie van Microsoft heeft de ontwikkelstudio laten weten dat je binnenkort niet eerst je hele harddisk vol hoeft te zetten met al die andere gameplay-elementen uit The Witcher III. Gwent komt als een op zichzelf staand spel de wereld veroveren.

Hoewel de digitale wereld op dit moment overspoeld wordt met allerlei kaartspelletjes zoals Magic The Gathering, Hearthstone en The Elder Scrolls Legends, is Gwent toch behoorlijk andere koek dan deze kaartverzamelspelletjes. In Gwent krijg je namelijk maar een hand met tien verschillende kaarten en daar moet je het mee doen. Natuurlijk zitten er nog veel meer in je deck en kun je ook verschillende kaarten verzamelen, maar je digitale hand heeft tijdens Gwent geen moment moeite om die paar kaartjes vast te kunnen houden. Aan de spelregels van Gwent zal niet al te veel worden getornd. Nog steeds moet je door bepaalde tactieken te gebruiken het leger van je tegenstander tot pulp degraderen.

Aangezien Gwent op het podium van Microsoft werd aangekondigd zal het je niet verbazen dat het spel zal uitkomen op de Xbox One en de PC. Wanneer dit zal zijn is niet bekend gemaakt, je kunt je hier al wel inschrijven voor de bèta.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply