E3 2016: South Park – The Fractured but Whole

Posted by & filed under .

E3 South Park The Fractured but Whole HeaderTrey Parker en Matt Stone mochten het podium van Ubisoft beklimmen om iets te vertellen over hun nieuwe South Park-game, South Park – The Fractured But Whole

Na het succes van South Park – The Stick of Truth kon een tweede deel bijna niet uitblijven. Wederom speel je als de nieuwe bewoner van South Park in dit nieuwe spel, en ondanks je kroning begin je net als in het eerste deel weet als complete nul. Jij moet je dit keer niet opwerken tot fantasyheld, maar een superheld.

Dankzij Eric Cartman staan de verschillende superhelden al binnen no-time lijnrecht tegenover elkaar. Een escalatie tussen de twee groepen, en wat dat aangaat iedereen die je kent uit South Park, kan niet worden vermeden en als nieuweling sluit jij je natuurlijk aan bij Cartmans gelederen.

Vooral de gevechten zijn op de schop genomen. Hoewel deze voor een groot deel nog steeds turn-based zijn, sta je niet meer vastgenageld op een vaste positie maar kun je heen en weer lopen op het strijdtoneel. Het is nu mogelijk om te schuilen achter objecten of om tegenstanders een duw te geven. Valt deze vervolgens tegen een object of een medespeler, dan doe je nog eens wat bonusschade.

Door een keiharde scheet te laten kun je ook nog eens de volgorde van de aanvallers bepalen, deze ruft was volgens Trey en Matt in het vorige deel al te krachtig maar in The Fractured but Whole neemt deze compleet ridicule vormen aan.

South Park – The Fractured but Whole zal op 6 december verschijnen voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply