E3 2016: Battelfield 1 laat grafisch een behoorlijke indruk achter

Posted by & filed under .

Battlefield1_header

Gisterenavond toonde uitgever EA voor het eerst echte gameplay van de in het najaar te verschijnen Battlefield 1. En ditmaal laten ze iets meer zien dan wat strijdknotsen, paarden en dubbeldekkers.

Niet alleen wordt tijdens de trailer de vernietigende aard van al het wapentuig verschillende keren aangestipt, maar ook laat ontwikkelaar DICE het veranderende weer zien dat een behoorlijke impact kan hebben op de te gebruiken strategie van je team. Spelers die geïnteresseerd zijn in wat er gebeurt als een zijspanner het strijdtoneel betreedt en daarbij een tank tegemoet gaat, of een heuse LZ-serie Zeppelin willen besturen of lekker uit de lucht halen, kunnen alvast genieten van onderstaand beeldmateriaal:

Jammer genoeg heeft EA nog maar weinig, behalve dan die paar fragmenten uit bovenstaande trailer, getoond van de singleplayer campaign. Ik ga er in ieder geval van uit dat de getoonde fragmenten die grafisch het meeste indruk maken uit de campaign stammen. Tenminste als je naar de andere games uit de Battlefield-reeks kijkt, en wat eigenlijk wel bij de meeste multiplayer shooter games met een campaign het geval is, ziet de campaign er eigenlijk altijd mooier uit dan de multiplayer-ervaring.

Voor onze multiplayer fanatici onder ons is er gelukkig genoeg beeldmateriaal vrijgegeven waarin deze 64-speler tellende modus uit de doeken wordt gedaan. Na de E3 presentatie van EA werd een select groepje beroemdheden (waaronder het knetterstonede duo Jamie Foxx en Zac Efron die duidelijk van de wietvoorraad van Snoop Dogg hadden zitten lurken) en gamepers een rondje Conquest voorgeschoteld. Een 32-tegen-32 speler mode waarin je bepaalde gebieden moet zien te bezetten en te behouden. Voordat je als Frans(e) of Duitse(r) het speelveld betreedt krijg je eerst de keuze uit vier verschillende rollen: aanvallend, medisch, ondersteuner of scout. Het mooie aan Battelfield 1 is dat je eindelijk de mogelijkheid hebt om te spawnen in de buurt van je teamgenoten.

En mocht je team aan de verliezende hand zijn dan krijg je een van de vele grote voertuigen tot je beschikking zoals een Zeppelin. Op dit moment zijn er vier speelvelden bekend gemaakt: Amiens, The ST. Quentin Scar, Monte Grappa en Empire’s Edge. EA heeft al aangegeven dat er ergens in de zomer een open bèta zal plaatsvinden. Battlefield 1 zal op 21 oktober 2016 worden uitgebracht voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

 

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply