E3 2017: Assassin’s Creed: Origins aangekondigd

Posted by & filed under .

Ubisoft had een vrij jaar ingepland om de Assassin’s Creed serie eens flink onder handen te nemen. Ubisoft Montreal heeft, na het verschijnen van Assassin’s Creed: Black flag, de neushoorn bij de horens gepakt.

Het resultaat van dit harde werk is Assassin’s Creed: Origins. En hoewel er, zoals we in onderstaande gameplay beelden kunnen zien, er best wel wat veranderd is blijft het Assassin’s Creed. Veel meer als het zoeken naar icoontjes, uitvoeren van missies en het neerhalen van tegenstanders is het niet. En voor liefhebbers van de serie is dat waarschijnlijk ook prima.

De nieuwe elementen die ze in Assassin’s Creed: Origins hebben gepropt zijn misschien nieuw voor Ubisoft maar een levelingssysteem gebaseerd op skilltree’s is dat eigenlijk al sinds de jaren 90 niet meer. En zonder al te veel azijn te piesen is de, als een satelliet fungerende, adelaar ook een beetje raar. Tel daar de God of War -achtige mythische eindbazen bij op en dan hebben we de grootste wapenfeiten wel een beetje gehad.

Dit alles neemt niet weg dat Assassin’s Creed: Origins er uit ziet om van te smullen, het oude Egypte spat in 4K resolutie van het scherm en, de demo beelden zijn opgenomen met de Xbox One X, in een prima framerate. Ubisoft verteld ook van een enorm uitgestrekte wereld, zo groot zelfs dat een minimap kansloos is, deze zit er dan ook niet meer in. Nu verschijnen alle icoontjes bovenaan het scherm in een soort kompas.

Waar ik wel over te spreken ben is het aangekondigde vechtsysteem. Assassijn Bayak, waar je mee speelt, kan met allerhande wapens overweg, speren, bogen, bijlen en schilden vallen onder zijn arsenaal. Al deze wapens hebben hun eigen manier van spelen, bij jou maar ook de tegenstander. Deze gameplay ziet er bijzonder vlot en vloeiend uit.

Hoewel de Assassin’s Creed serie dol is op een flinke berg geschiedenis vervalsing, en dat is prima het is ten slotte een game, is het oude Egypte een prima locatie om het begin van het gilde te situeren. In het echt is het Hassan-i Sabbah geweest die in 1078 te Caïro het gilde heeft opgericht. De kans is dan ook reëel dat we hem nog ergens tegen gaan komen in het spel

Assassin’s Creed: Origins verschijnt op 27 oktober voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply