E3 2017: Bubsy is terug en is op zoek naar zijn bolletjes wol

Posted by & filed under .

Black Forest games heeft duidelijk iets met obscene games uit het verleden, een aantal jaar geleden waren het de Giana Sisters die door hun hand nieuw leven ingeblazen kregen, dit keer is het Bubsy.

Begin jaren 90, toen Bubsy voor het eerst het levenslicht zag, werd de game weggezet als een regelrechte Sonic the Hedgehog kloon. Wat niet heel gek is als je bedenkt dat ontwikkelaar Michael Berlyn een week lang 14 uur per dag met de blauwe egel heeft rond gerend. Er moet dan wel iets zijn blijven hangen.

Black Forest games heeft met de Giana Sisters uiteindelijk een zeer vermakelijke platformer neer weten te zetten, en wie weet doen ze dat ook met Bubsy: The Woolies Strike Back. Aan het verhaal zal het niet liggen want net als in 1993 zijn al zijn bolletjes wol gejat door de verdomde Woolies. Hoewel Bubsy in drie dimensies gerenderd zal worden lijkt het spel qua gameplay meer op de eerste twee delen dan het drie dimensionale derde deel.

Naast dat we voor het eerst in dik 20 jaar weer met een nieuwe Bubsy avontuur aan de slag mogen is het ook voor het eerst sinds lange tijd dat het Accolade logo door het scherm schuift. Een Japans investeringsbedrijf heeft de uitgever van weleer nieuw leven ingeblazen.

Bubsy de rode Lynx zal ergens in het najaar moeten verschijnen voor PlayStation 4 en PC.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply