Eerste gameplay beelden Quantum Break

Posted by & filed under , .

Quantum Break - headerIn mei 2013 hoorden we voor het eerst iets over Quantum Break, de nieuwe IP van Remedy Entertainment. Op dat moment waren het vooral nog vage woorden over een vage game. Inmiddels zijn we een hele tijd verder, en nu is de belofte om meer te laten zien op de Gamescom waargemaakt.

Tijdens de persconferentie van Xbox op de Gamescom 2014, heeft Sam Lake, creative director van Remedy, eindelijk beelden meegenomen van Quantum Break. Tijdens een live demo zien we een hoop meer van deze veelbelovende game.

Quantum Break is een spel waarin het concept ‘tijd’ staat te wankelen op de benen. Tijdens een tijdreis-experiment gaat er van alles mis, waardoor het begrip tijd op het punt staat om zijn bestaan te verliezen. Je kan je voorstellen dat dit de wereld geen goed doet. Maar daar is Jack Joyce, die door wonderbaarlijke wijze het verkeerd gelopen experiment heeft overleefd. Hij bezit de kracht om de tijd te manipuleren en dat heeft hij maar al te hard nodig. Hij kan de tijd stilzetten, maar ook door de tijd heen snellen. Op deze manier kan hij tijdelijk kogels stilzetten, zichzelf verplaatsen en daarna de kogels weer af te vuren terwijl hij zelf al heel ergens anders staat.

Het probleem met de tijd is dat het last heeft van ‘stutters’, waarbij de tijd letterlijk stottert. Deze staat dan stil, shift verschillende kanten op en zogeheten  ‘time loops’ kunnen door elkaar gaan lopen. Organisatie Monarch Solutions bezit de technologie om deze stutters te weerstaan en te blijven functioneren, ondanks dat de tijd stilstaat. Je raadt het misschien al, Jack bezit ook de kracht om deze stutters weerstand te bieden en daar ziet Monarch Solutions een groot gevaar in.

Remedy Entertainment heeft acht minuten aan gameplay beelden laten zien tijdens de conferentie. Mocht je deze gemist hebben, hebben wij natuurlijk deze beelden voor je, gewoon op Gamestalker. Quantum Break verschijnt als exclusieve titel voor Xbox One.

 

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply