Einde Early Access voor Dirt Rally, consoleversie onderweg

Posted by & filed under .

Dirt Rally HeaderHebben wij bij Gamestalker onder een steen gelegen of schieten inene alle Early Access-games zomaar als volwaardige product uit de grond? Eerst was er zomaar Nuclear Throne eerder vandaag en nu is Dirt Rally helemaal klaar.

Met de laatste grote update, waarin we met onze rallywagens het Zweedse sneeuwlandschap aandoen, komt er ook een einde aan de Early Access van Dirt Rally. De game die breekt met de eerdere Dirt-titels en doet waar Codemasters zo goed in is: het uitbrengen van onvervalste rally-ervaringen.

Naast de PC-release zal er in april volgend jaar ook een consoleversie van de rallyracer worden uitgegeven. In hoeverre Codemasters concessies moet doen om deze op de twee meest verkochte consoles van het moment te krijgen, de Xbox One en de PlayStation 4, en het spel ook nog een beetje draaiend te houden, dat weten we nog niet.

Dirt Rally ziet er op de PC namelijk voortreffelijk uit, je moet echter wel een redelijke videokaart hebben om alles er een beetje kek uit te laten zien. Maar gezien de tijd die Codemasters heeft genomen om de game richting consoles te krijgen kunnen we er vanuit gaan dat ze er alles aan zullen doen om het spel zo goed mogelijk te optimaliseren.

De PC-versie krijgt naast het Zweedse winterlevel ook nog Steam Workshop-integratie. Handig om zo de allerbeste instellingen voor je wagen met anderen te delen. Of juist niet natuurlijk, het zou toch zonde zijn als een ander hierdoor sneller is op een van de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse uitdagingen.

Voor spelers die al hebben deelgenomen aan de Early Access is het sowieso van belang hoog in de klassementen te eindigen, zij hebben een speciaal icoontje gekregen zodat iedereen kan zien dat ze het spel al een tijdje in hun bezit hebben.

 

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply