Far Cry 3, Vaas heeft Uplay alvast gekaapt

Posted by & filed under .

Far Cry 3Gisteren is Far Cry 3 uitgekomen, mogelijk een van de beste games van dit jaar. Helaas gaat de release niet zonder slag of stoot. Van onze collega’s van Rock Paper Shotgun hebben we vernomen dat het opstarten van de PC versie niet geheel vlekkeloos verloopt. Ubisoft’s achievement programma Uplay lijkt nogal wat roet in het eten te strooien. De servers van Uplay liggen namelijk op hun gat. Zelfs nadat Ubisoft heeft toegegeven dat hun DRM policy een beetje te ver gaat en ze deze in de ban hebben gedaan, lijkt Uplay als DRM ‘in disguise’ nog erger dan voorheen.

Ook als je de game op Steam koopt moet je hem in Uplay nog eens extra activeren met je key voordat hij aan je Uplay account gekoppeld wordt, waarmee Steam écht niks meer is dan veredelde kassa als het op Ubisoft games aankomt. Maar wat is nu het ergste probleem? Nou, Uplay functionaliteit wordt door onze strotten gedauwd door standaard je saves, inclusief je inventory en alle statistieken waaronder de skill trees, in de Uplay cloud te zetten. In de UbiCloud zullen we maar zeggen. Leuk, maar na slechts een dag zijn de Ubisoft servers alweer offline, zoals wel vaker gebeurd met de onbetrouwbare servers van Ubisoft.

In Groot-Brittannië is Far Cry 3, net als Assassin’s Creed 3, trouwens niet eens op Steam verkrijgbaar. Waarschijnlijk vanwege een of andere exclusiviteitsdeal, iets waar Ubisoft waarschijnlijk wel oren naar heeft. Ubisoft heeft sowieso al langere tijd een imagoprobleem als het om hun opstelling tegenover PC gamers gaat, maar de goodwill die door de uitstekende port van Far Cry 3 werd gekweekt, met zelfs een FOV-slider in de uitgebreide opties, verdwijnt weer als sneeuw voor de zon dankzij Uplay.

Ubisoft heeft, zoals in onderstaande tweet staat, zijn excuses gemaakt en werkt aan een oplossing:

Tot die tijd schijnt het mogelijk te zijn om de game toch te kunnen starten door Uplay in offline modus te zetten, aldus Reddit. Wij raden aan om Uplay ook lekker offline te laten zolang je geen multiplayer speelt in deze game die juist bekend staat om de imposante single-player ervaring.

Laten we hopen dat alle problemen snel verholpen zijn zodat iedereen kan gaan genieten

Dit doet me denken aan een game over de duivel en error #37

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply