Far Cry Primal krijgt Survivor Mode

Posted by & filed under .

Far Cry Primal headerOp 12 april zal de nieuwe Survivor Modus toegevoegd worden aan Far Cry Primal. Mocht je na het spelen van het spel de uitdaging een beetje zijn verloren, biedt deze modus volop nieuwe kansen. 

Ten eerste wordt ‘permadeath’ geïntroduceerd. Dood is dan eenmaal dood en je kan van vooraf aan beginnen. Frustrerend? Of een uitdaging? Het hoeft overigens niet meteen zo extreem. Je kan ook de optie aanzetten om bijvoorbeeld wel een extra leven te hebben die alleen steeds weer beschikbaar wordt op verschillende punten in de omgeving. Overigens is permadeath op alle verschillende moeilijkheidsgraden te spelen. Je hoeft dus niet meteen het moeilijkste van het moeilijkste aan te gaan.

Maar let wel op, want in deze Survivor-modus moet je sowieso al wat beter je best doen. Je kan niet achteloos als een malloot rondrennen. Je hebt nu stamina wat verdwijnt als sneeuw voor de zon als je er niet doordacht mee omgaat. En op deze manier is alles wat moeilijk gemaakt voor je. Jagen gaat niet meer zo makkelijk, je komt namelijk minder vaak mensen en dieren tegen. Je minimap verdwijnt dus je moet daadwerkelijk onderzoekend rondwandelen in het gebied en niet achteloos van punt A naar punt B rennen. Takkar zelf is ook wat zwakker. Zo kan hij bijvoorbeeld niet meer zo goed tegen de kou en is dus afhankelijk van de warmte die jij hem weet te bieden.

Ook je getemde vriendjes zijn niet meer zomaar van jou. Het gaat je meer tijd en moeite kosten om ze überhaupt te temmen. Daarna kunnen zij ook dood en zijn dan niet meer terug te roepen vanuit het hiernamaals.

 

Mocht je hier allemaal wel oren naar hebben, dan moet je wel nog even wachten. Op 12 april komt deze update voor Far Cry Primal gratis naar alle platformen, te weten PlayStation 4, Xbox One en de PC.

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply