Final Fantasy IX uit op Steam

Posted by & filed under .

Final Fantasy IX headerIn hun epische queeste om álle Final Fantasy-games ooit gemaakt (behalve Final Fantasy XII schijnbaar) op Steam te krijgen, heeft Square Enix een significante stap voorwaarts gedaan. De PlayStation-klassieker Final Fantasy IX is uit op ieders favoriete stoomplatform!

Final Fantasy IX kwam oorspronkelijk in het jaar 2000 uit op de eerste PlayStation, al moesten we in Europa tot 2001 wachten. Nadat Final Fantasy VIII met zijn emo-verhaal, en ietwat pretentieuze en tegelijkertijd gekunstelde sfeer niet bij iedereen in de smaak viel, vormde Final Fantasy IX een terugkeer naar de oude, vertrouwde vorm van de reeks. Letterlijk, want het spel had bijzonder veel weg van een moderne variatie op de alleroudste delen Final Fantasy op de NES en voelde dus heerlijk traditioneel aan.

In tegenstelling tot de twee voorgaande delen verscheen Final Fantasy IX indertijd niet op PC, en dus markeert deze nieuwe versie de eerste keer dat deel negen (legaal) op PC verkrijgbaar is.

De recensies op Steam zijn op het moment van schrijven ‘erg positief’, maar op de steamfora is er wel gemopper te vinden over de gelijkenissen met de recente Android-versie en het feit dat dit geen grondige remake is. Geen breedbeeld dus.

Als Square Enix zich aan de nummering blijft houden zou Final Fantasy X als volgende aan de beurt zijn, ook geen game waarvan een legitieme pc-versie bestaat. We zullen zien hoe dit verder loopt en tot eventuele toekomstige aankondigingen zullen de meesten wel zoet zijn met Final Fantasy IX, een spel dat oorspronkelijk op wel vier schijfjes werd uitgebracht.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply