Final Fantasy XV – aankondiging releasedatum, nieuw vechtsysteemvideo

Posted by & filed under .

Final Fantasy XV headerKijk jij ook zou uit naar Final Fantasy XV? Dan hebben we goed nieuws voor je, Square Enix heeft aangekondigd dat ze de releasedatum gaan aankondigen. Ze hebben zelfs aangekondigd wanneer ze deze gaan aankondigen!

We hopen met z’n allen dat Final Fantasy XV de nare nasmaak van Final Fantasy XIII zal wegspoelen, en tot nu toe maakt het vijftiende deel gelukkig een veelbelovende indruk. Het voornaamste minpunt was het vechtsysteem volgens de feedback van spelers van de demo die bij Final Fantasy Type-0 HD zat en als titel Final Fantasy XV: Episode Duscae meekreeg. Dat is dus ook een van de belangrijkste punten die het ontwikkelteam sindsdien onderhanden heeft genomen.

De meest recente beelden laten zien hoe ons daadkrachtige boyband-team een militaire basis van het kwaadaardige keizerrijk Nilfheim infiltreert. Dit gaat zowaar gepaard met een flink stuk stealth, waar ik natuurlijk niks tegen heb, gevolgd door een onvermijdelijk potje ordinair knokken. Daarbij valt op dat de camera een stuk beter werkt, de speler is minder vaak genoodzaakt om het handmatig op de juiste plek te manoeuvreren.

De grootste verandering is natuurlijk de interface, die compleet is omgegooid sinds Episode Duscae. Afgezien van een strakker uiterlijk, is de wapenselectie is toegewezen aan de vierpuntsdruktoets en lijken de contextknoppen een stuk overzichtelijker te werken. De hoop is natuurlijk om een toegankelijk vechtsysteem te creëren dat er ook nog eens spectaculair uitziet en bovendien enige tactische diepgang biedt zodra je voorbij de toegankelijkheid kijkt.

Lang hoeven we niet meer te wachten op het uiteindelijke resultaat. Square Enix heeft namelijke aangekondigd wanneer ze precies de releasedatum van Final Fantasy XV gaan aankondigen. Op 30 maart vindt er een evenement in Los Angeles plaats, getiteld ‘Uncovered: Final Fantasy XV’. Tijdens dit evenement zullen verschillende zaken onthuld worden, zoals de releasedatum, de prijs en een aantal andere details. Mocht je toevallig eind maart in Los Angeles zijn, dan kan je via deze site een ticket reserveren zodra de countdowntimer over vier dagen afloopt. Let wel dat je een woonadres in de Verenigde Staten opgeeft! Mocht je er niet bij kunnen zijn, hou dan gewoon Gamestalker in de gaten.

De precieze releasedatum weten we momenteel dus nog niet, maar we hadden afgelopen augustus al een en een bij elkaar opgeteld en een releasedatum in 2016 voorspeld. Dit lijkt bewaarheid te gaan worden, want Final Fantasy XV director Hajime Tabata heeft al aangegeven dat ze een dergelijk evenement niet houden om vervolgens een releasedatum in 2017 aan te kondigen. Met andere woorden, het lijkt erop dat we dit jaar nog met een viertal Japanse boybandleden de prachtige omgevingen van Final Fantasy XV mogen gaan verkennen!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply