Final Fantasy XV – niet bevestigde PC-versie wordt ‘technisch superieur’

Posted by & filed under .

Final Fantasy XV headerTe midden van een onophoudelijke stroom geruchten heeft Hajime Tabata, de director van Final Fantasy XV, aangegeven wat hij voor een theoretische PC-versie in gedachten heeft. Let wel: er is geen PC-versie aangekondigd.

De geruchten hierover blijven echter de gemoederen bezig houden, helemaal nu Square Enix om onbegrijpelijke redenen een technisch ietwat krakkemikkige Platinum Demo beschikbaar heeft gemaakt voor iedereen. Als een soort tech-demo is het bedoeld als lokkertje voor pre-orders, maar vergeleken met Final Fantasy XV: Episode Duscae die exclusief bij de release van Final Fantasy Type-0 HD zat, stelt het niet zoveel voor. De technische kwaliteit van de demo doet heel erg als een engine voor de PlayStation 3 aan, en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Helemaal niet met de slechte performance die consolespelers erbij cadeau krijgen.

De roep om een PC-versie om in ieder geval de technische kritiekpunten glad te strijken is dus voorspelbaar. In een interview met Tabata vraagt jeuxvideo.com dan ook naar de kansen op een PC-versie. Het gehele interview is in het Frans, maar als je liever een Engelse vertaling leest dan mag je Nova Crystallis dankbaar zijn. Ik heb zelf de Franse versie geluisterd en de vertaling klopt volgens mij wel.

Het komt erop neer dat Tabata een PC-versie wel zit zitten omdat Final Fantasy XV hierdoor naar een technisch hoger niveau getild zou worden. Daarom wil hij er ook een ander soort project van maken, een versie die bepaalde zaken mogelijk maakt die ze op consoles niet konden bewerkstelligen. Het PC-platform zou een kans zijn om een versie van Final Fantasy XV die in technisch en kwalitatief opzicht vele malen superieur is aan de consoleversie.

Klinkt goed, maar Tabata sluit af door te benadrukken dat ze vanaf vooraf aan zouden beginnen áls ze ervoor kiezen om met dit project aan te vangen, en dat het niet slechts een simpele port zou zijn.

Dat klinkt weer iets minder goed, want als het waar is dat ze nog helemaal niet begonnen zijn met een eventuele PC-versie dan zal de releasedatum wel verder weg liggen dan een maandje of twee, drie na de consolerelease op 30 september. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat er om marketingredenen nog weinig gezegd mag worden over de PC-versie terwijl het stiekem al in ontwikkeling is. Wie weet! Het kan alle kanten op!

Kies jij ervoor om positief te blijven? Of maakt het je geen donder uit omdat je toch Final Fantasy XV op PlayStation 4 of Xbox One gaat halen wanneer het op 30 september verschijnt? Laat het ons weten in de comments!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply