Final Fantasy XV – releasedatum, demo, anime en meer!

Posted by & filed under .

Final Fantasy XV headerMeer informatie dan iemand ooit zou willen over Final Fantasy XV is gisteren naar buiten gekomen op het evenement ‘Uncovered: Final Fantasy XV’ in Los Angeles. Wil je alles weten over de release? Of over de anime van het spel? Lees snel verder!

Ten eerste het allerbelangrijkste nieuws. De gelekte releasedatum die Gematsu had opgeduikeld een paar weken terug blijkt helemaal te kloppen: Final Fantasy XV verschijnt op 30 september op PlayStation 4 en Xbox One. Daarbij kunnen vroege vogels drie verschillende edities scoren: de ‘Day One Edition’, de ‘Deluxe Edition’ en de super-duper, meer-geld-dan-wijsheid ‘Ultimate Collector’s Edition’. Gemiste kans om die laatste niet ‘Ultima Edition’ te noemen, maar blijkbaar werken er geen fans van Final Fantasy bij de marketingafdeling van Square Enix.

De Day One Edition is verkrijgbaar voor de standaardvraagprijs (60 dollar wordt genoemd) en bevat het zwaard Masamune als extraatje. Dit zwaard duikt in meerdere games uit de reeks op, maar de meesten kennen Masamune als het zwaard van de snode Sephiroth in Final Fantasy VII. Verder scoren PlayStation 4-gamers een dynamisch thema bij hun pre-order en Xbox One-gamers twee speciale Live Avatars; Noctis Special Outfit en een Carbuncle kompaan.

De Deluxe Edition zal een dikke 90 dollar kosten, wat meestal op 90 euro neerkomt omdat dat wel makkelijk omrekent, en bevat een speciaal steelbook-omhulsel met een illustratie van Yoshitaka Amano, de populaire tekenaar die al decennialang verbonden is aan de Final Fantasy-reeks. Ook bevat deze editie de eerder genoemde Masamune, plus een Royal Raiment outfit en een Platinum Leviathan-uiterlijk voor je auto. Je auto in het spel dan, niet je echte auto. Tot slot zit de CGI-film Kingsglaive: Final Fantasy (waarover later meer) erbij op blu-ray.

De Ultimate Collector’s Edition’ krijgt een klinkende aanbevolen vraagprijs van wel 270 snoeiharde dollars mee en bevat ook alles wat ook in de Deluxe Edition zit. Daarnaast zit er een figuurtje van hoofdpersonage Noctis bij gemaakt door Play Arts, een hardcover illustratieboek van 192 pagina’s, de anime Brotherhood: Final Fantasy (waarover later meer) op blu-ray, extra in-game items en een mooie verpakking. Deze editie is exclusief verkrijgbaar via de winkelpagina van Square Enix zelf.

Om je alvast lekker te maken voor al het moois in Final Fantasy XV zijn er ook twee trailers vrijgegeven, waarvan eentje in het Japans met Engelse ondertiteling. We zien meer van de open wereld in Final Fantasy XV, van het autorijden in deze wereld en verschillende vijandige monsters duiken ook nog voor de gezelligheid op. Waar is het feestje?

Ook heeft Square Enix een demo voor Final Fantasy XV aangekondigd die vanaf nu voor iedereen verkrijgbaar is op PSN en Xbox Live. Ga snel downloaden dus! Deze demo heeft echter helemaal niks te maken met de demo Final Fantasy XV: Episode Duscae die vorig jaar bij Final Fantasy Type-0 HD zat.

Met de pakkende titel Platinum Demo – Final Fantasy XV is de gloednieuwe demo eerder een kleine spin-off van het volledige spel. Deze content is dus ook niet in Final Fantasy XV zelf terug te vinden, al speel je er wel DLC mee vrij in het volledige spel. In Platinum Demo – Final Fantasy XV speel je als een jonge Noctis die samen met een bevriende Carbuncle in een droom verzeild raakt en een onwerkelijke versie van de wereld van Final Fantasy XV verkent vanuit unieke perspectieven. Bekijk het zelf maar in de trailer:

Alsof Square Enix hun lesje niet geleerd heeft van Final Fantasy: The Spirits Within, de bioscoopfilm die het bedrijf in 2001 bijna ruïneerde, zijn er niet één maar twee filmische bewerkingen van Final Fantasy XV aangekondigd. Ten eerste een animeserie Brotherhood: Final Fantasy waarin we meer te weten komen over het viertal dat de wereld van Final Fantasy XV verkent. Waren ze vroeger inderdaad een boyband zoals hun uiterlijk doet vermoeden? Bekijk hieronder de trailer en gelijk daarna de eerste aflevering!

Alle vijf afleveringen van Brotherhood: Final Fantasy zullen in de aanloop naar 30 september gratis vrijgegeven worden op YouTube.

Tot slot duikt Square Enix weer in de wereld van CGI-films met Kingsglaive: Final Fantasy. Een glaive is trouwens een soort stootwapen, en hier hebben we dus kennelijk te maken met het wapen waarmee een koning royaal stoot. Deze film is al drie jaar in de maak in het allerdiepste geheim en zal voor de release van Final Fantasy XV zelf als download en stream beschikbaar worden gemaakt. Niemand minder dan Lena Heady en Sean Bean, momenteel vooral bekend uit Game of Thrones, spelen erin mee, alsook Jesse Pinkman uit Breaking Bad onder zijn echte naam Aaron Paul. Nieuwsgierig? Dan hebben we nóg een trailer voor je! Hopsakee!

Final Fantasy XV begon ooit, lang lang geleden in 2006 met de titel Final Fantasy Versus XIII aan een ontwikkelingsperiode van wel tien jaar. Van spin-off groeide het uit tot een volwaardig vijftiende deel in de langlopende jRPG-reeks en op 30 september 2016 zullen we eindelijk weten of Final Fantasy XV het wachten waard was.

Kuppo!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply