Final Fantasy XV verschijnt in september – gerucht

Posted by & filed under .

Final Fantasy XV headerDe wonderen zijn de wereld nog niet uit: na tien lange jaren lijkt Final Fantasy XV, voorheen bekend als Final Fantasy Versus XIII, eindelijk echt uit te komen. Volgens de geruchten in september al!

Hajime Tabata, de director van Final Fantasy XV, dropt al sinds de Gamescom van afgelopen augustus dikke hints dat Final Fantasy XV nog in 2016 zou verschijnen. Begin februari kondigde Square Enix aan dat ze op een evenement op 30 maart in Los Angeles, met als naam ‘Uncovered: Final Fantasy XV’, de daadwerkelijke releasedatum zouden aankondigen. Daarbij dook Tabata wederom als een duveltje uit een doosje op om aan iedereen die het maar horen wou te verklappen dat ze bij Square Enix zo een evenement echt niet houden om vervolgens een releasedatum voor ergens in 2017 te onthullen.

We wachten dus gespannen 30 maart af, maar bij Gematsu staan ze niet bekend om hun geduld en hebben ze uit wel drie verschillende bronnen vernomen dat Final Fantasy XV om precies te zijn op 30 september zal verschijnen op PlayStation 4 en Xbox One. Ze lijken zeker van hun zaak, maar houden begrijpelijk een slag om de arm en bestempelen dit als gerucht.

Eerlijk gezegd klinkt 30 september nog als relatief snel voor een releasedatum die pas eind maart onthuld wordt, maar aangezien het spel al tien (!) jaar in de maak is en de marketingmachine eigenlijk al op volle toeren draait, zou het best goed kunnen. We zullen het zeker weten op 30 maart.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply