Gamestalker gezellig op gamevakantie

Posted by & filed under .

Vakantieman headerSamen met een aanzienlijk deel van de rest van het land, gaat ook de redactie van Gamestalker lekker op vakantie. Niet omdat het te warm om te schrijven is, maar omdat onze vakantiedagen toevallig overlappen. En dus zien we jullie graag over een paar weken weer.

We zijn slechts een week of twee drie gesloten, eind juli zijn we weer terug hoor. Eventueel groot nieuws dat we missen, daar zullen we nog op terugblikken en wie weet typen we zo nu en dan een brekend item vanonder een parasolletje. Gelukkig is het gamenieuws tijdens de zomermaanden meestal niet zo denderend en is dit vooral een periode om eens goed voor alle games te gaan zitten die je de afgelopen paar maanden hebt gekocht. Even de ‘pile of shame’ wegwerken, bestaande uit nieuwe releases (heb je The Witcher 3 al uit? Of Batman?) en stapels aan koopjes opgepikt tijdens de vele recente sales.

Mocht je echter voor langere tijd de zon opzoeken (alsof die niet hard genoeg brandt in Nederland momenteel), dan is je hele PC of console meeslepen wellicht geen optie. Dan is het tijd om je verzameling handheldgames eens in te duiken.

Terwijl ik dit typ hangen mijn Vita en PSP aan hun respectievelijke opladers. Nog belangrijker dan een goed boek en een degelijke comic-reader op je tablet, is tijdens de vakantie de keuze van handheld en bijbehorende games. Op de PSP sta ik te popelen om aan de slag te gaan met een zwik metroidvania-achtige Castlevania games die op de GBA zijn uitgekomen. Vrees niet, ik heb ook meerdere GBA’s en een DS waar ik de originelen op zou kunnen spelen, maar digitaal in een strakke emulator dat speelt een stuk prettiger op vakantie dan al die losse cassettes. Aan de andere kan heb ik Suikoden 1en 2 klaar liggen op mijn Vita, twee recente uitgaven op PSN die ik dolgraag weer eens wil spelen. De vraag waar ik persoonlijk mee worstel is dan ook: PSP of Vita?

Wat mijn collageredactieleden gaan doen qua gamevermaak tijdens hun eigen vrije dagen dat weet ik ongeveer wel, maar graag hoor ik van jullie, onze lezers, wat jullie gameplannen zijn voor deze zomer. Gewoon thuis blijven en lekker doorgamen? 3DS mee het vliegtuig in? Met een Vita in de bus? Of toch maar een PSP aan het strand? En welke games horen daar dan bij? Laat het me weten in de comments!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply